Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Korona-altistumisia Joensuussa

Korona-altistumisia Joensuussa

Joensuun kauppakeskus Iso Myyn ravintola Fah Sai Thai Kitchenissä perjantaina 13.11. klo 12.15–13 ruokailemassa olleita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan lievissäkin oireissa koronavirustestiin. Ravintolassa asioineella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Henkilön kanssa lähikontaktissa olleet altistuneet on kartoitettu, mutta muiden samaan aikaan ravintolassa ruokailleiden mahdollista altistumista ei voida täysin poissulkea.

Itä-Suomen yliopiston Tulliportin normaalikoulun yksi luokka on asetettu tänään karanteeniin koronavirustartunnalle altistumisen takia. Siun sote on suoraan yhteydessä altistuneisiin viimeistään huomisen keskiviikon 18.11. aikana, ja koulu on tiedottanut opetusjärjestelyistä omissa kanavissaan. Tartunta ei liity Joensuussa viikonloppuna todettuihin koulualtistumisiin.

Sunnuntaina 15.11. tiedotettujen koulualtistumisten seurauksena on varmistunut tähän mennessä kolme uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen selvitystyö jatkuu ja altistuneiden määrä kasvaa uusien varmistuneiden tartuntojen myötä.
Kaikkiaan tartuntalain mukaiseen kymmenen päivän karanteeniin määrättyjä henkilöitä on tällä hetkellä yli sata.

Siun sote muistuttaa, että koronavilkku kannattaa asentaa puhelimeen. Sovellus helpottaa tiedon saamista mahdollisista altistumisista varsinkin sellaisissa tilanteissa, joissa sairastunut henkilö ei tunne kaikkia lähikontaktejaan nimeltä.

Koronavirus tarttuu jo ennen oireiden alkamista

Kasvomaskien käyttö, hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälien noudattaminen ovat tärkeimpiä keinoja koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä. Koronavirus voi tarttua jo ennen kuin oireet alkavat, ja moni altistumisista onkin tapahtunut tilanteissa, joissa kukaan asianosaisista ei ole ollut sairas tai osannut epäillä sitä.

Tartuntojen selvitys- ja jäljitystyössä altistuneiden kartoittaminen alkaa 48 tunnin ajalta ennen henkilön oireiden alkamista.

Katso myös

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.