Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Kolmansien koronarokotusten massarokotuspäivä Joensuussa 8.1.

Siun sote: Kolmansien koronarokotusten massarokotuspäivä Joensuussa 8.1.

Kolmansien koronarokotusten massarokotuspäivät saavat jatkoa Joensuussa. Siun sote järjestää yhdessä lääkärikeskus Pihlajalinnan lääkäreiden ja hoitajien kanssa ilman ajanvarausta toteutettavan rokotuspäivän lauantaina 8. tammikuuta kello 10–18 osoitteessa Malmikatu 9.

Tarjolla noin 600 koronarokoteannosta. Rokotuksia jatketaan siihen saakka, kun rokotteita riittää. Rokotukset toteutetaan saapumisjärjestyksessä. Jonottamiseen ulkona on syytä varautua pukeutumalla sään mukaisesti. Tilaisuudessa annetaan vain 3. rokoteannoksia.

Rokotustilaisuudessa on käytössä Biontech-Pfizerin koronarokote. Rokotustilaisuus on suunnattu ensisijaisesti riskiryhmään kuuluville alle 30-vuotiaille miehille, joille ei varovaisuusperiaatteen mukaan voida antaa Modernan koronarokotetta. Jos kaikille rokotustilaisuuteen saapuneille alle 30-vuotialle miehille ei riitä rokotetta, tarjotaan heille uutta rokotusaikaa.

Rokotustilaisuudessa kolmansia koronarokotteita annetaan myös muille kuin alle 30-vuotiaille miehille. 3. koronarokotteen rokotustilaisuudessa voivat ottaa seuraavat ryhmät:

  • 18–59-vuotiaat sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat, joiden 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
  • 60–69-vuotiaat, joiden 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.
  • Perusterveet 50–59-vuotiaat, joiden 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.
  • Rokotusvuorossa oleva sote-henkilöstö, kun 2. koronarokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Suunnitteilla on järjestää toinen massarokotustilaisuus Joensuussa myös lauantaina 15. tammikuuta. Tilaisuudesta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Pihlajalinnan lääkärit ja hoitajat mukana rokottamassa

Tulevat massarokotuspäivät ovat yksi esimerkki koronarokotusten tehostamiseksi tehdystä yhteistyöstä. Yksityisen lääkäriasema Pihlajalinnan lääkärit ottivat yhteyttä Siun soteen ja ilmoittivat halukkuutensa tulla vapaaehtoisiksi rokottajiksi koronarokotustilaisuuksiin.

– Koronaviruspandemia on terveydenhuollon yhteinen asia, ja saimme yleislääkäri Tanja Tuomisen kanssa idean osallistua koronarokottamiseen talkoovoimin. Haluamme kantaa kortemme kekoon, jotta koronarokotuksen edistyisivät mahdollisimman tehokkaasti. Haluamme olla edistämässä yhteistä hyvää ja kollegiaalisuutta, Pihlajalinnan lääkäri Markku Terävä sanoo.

Lisärokottajat ovat tervetulleita, sillä kolmansia koronarokotuksia pyritään nopeuttamaan kaikin keinoin. Pihlajalinnan lääkärien avulla pystytään rokotuksia tarjoamaan kahtena peräkkäisenä lauantaina.

Rokotusten tehostaminen on vaatinut paljon työtä ja joustavuutta sekä sote-ammattilaisilta että asiakkailta. Siun sotessa kiireetöntä hoitoa on jouduttu lykkäämään, jotta riskiryhmien rokotussuojaa on saatu parannettua nopealla aikataululla.

– On hienoa, että Pihlajalinnan lääkärit ja hoitajat ovat lupautuneet korvauksetta rokottamaan alueemme asukkaita. Arvostamme saamaamme apua ja joustavuutta rokoteyhteistyön mahdollistamiseksi. Samalla kiitän lämpimästi tämän vuodenvaihteen viikkojen aikana poikkeavan suureen rokotuskampanjaan osallistuneita alueemme sote-ammattilaisia, jotka olette mahdollistaneet alueellamme lyhyessä ajassa suuren väestömäärän rokottamisen. Teette kaikki tärkeää ja upeaa työtä, Siun soten hallintoylilääkäri Petri Kivinen kiittää.

Kymmeniä tuhansia rokotteita viikossa

Rokotuskapasiteetin lisääminen on ollut iso urakka, mutta siinä on onnistuttu. Siun sote on pystynyt kaksinkertaistamaan rokotusmäärät. Esimerkiksi jouluviikolla (viikko 51) rokotteita pistettiin 12 218 rokotetta ja viikolla 52 rokotteita pistettiin 14 489. Rokotteista suurin osa oli kolmansia koronarokotuksia.

Tällä hetkellä 3. koronarokotuksen yli 70-vuotiaista on saanut 83 prosenttia ja 60–69-vuotiaista 50 prosenttia. Myös sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien yli 18-vuotiaiden rokotukset ovat edenneet hyvää vauhtia.

– Alueellamme on rokotusten suhteen valveutuneita ja aktiivisia kansalaisia. On tärkeää saada rokotussuoja kattavaksi alueemme asukkaille. Toivon myös, että mahdollisimman moni käyttäisi tulevan lauantain rokotusmahdollisuuksia hyödykseen, Kivinen toteaa.

10. tammikuuta alkavalla viikolla koronarokotuksissa palataan niin sanottuun normaalirytmiin, kun suuri osa riskiryhmiin kuuluvista on saanut 3. koronarokotukset. Jatkossa viikossa annetaan noin 6 000 koronarokotetta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.