Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Influenssa nostaa päätään Pohjois-Karjalassa, koronavirusepidemia jatkuu vaikeana

Influenssa nostaa päätään Pohjois-Karjalassa, koronavirusepidemia jatkuu vaikeana


Pohjois-Karjalassa on varmistunut useita influenssa A -viruksen aiheuttamia tartuntoja. Influenssaa on todettu erityisesti Joensuun seudulla. Liikkeellä on myös norovirusta ja koronavirusepidemia jatkuu maakunnassa voimakkaana.
Influenssaa ei ole juurikaan esiintynyt kahtena edellisenä vuonna koronarajoitusten aikana. Kun rajoituksia on purettu, leviävät myös eri taudit entistä helpommin. Influenssan leviämistä voi estää samoilla keinoilla kuin koronavirukseltakin suojaudutaan:

– Hyvä käsihygienia ja kasvomaskin käyttö ehkäisee tehokkaasti myös influenssan leviämistä, Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns muistuttaa. 

Myös influenssaepidemian laajenemisen ehkäisemiseksi on tärkeää välttää oireisena kontakteja muihin ihmisiin, ja pysyä sairaana kotona. Koronavirustesti tulee tehdä ohjeistuksen mukaisesti.

Koronavirusepidemia kuormittaa merkittävästi sosiaali- ja terveydenhuoltoa

Koronavirusepidemia jatkuu voimakkaana ja se vaikeuttaa monin tavoin sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa. Terveydenhuollossa otetuissa testeissä koronavirustartuntojen määrä on tällä hetkellä yli tuhat viikossa. Todellinen tartuntojen määrä on huomattavasti suurempi, koska kotitesteillä todetut tartunnat eivät näy virallisissa luvuissa.

Terveydenhuollossa hoidettavana olevia koronaa sairastavia potilaita on tällä hetkellä 29. Erikoissairaanhoitoon joutuneiden koronapotilaiden määrä on pysynyt suhteellisen tasaisena, mutta lisäpaikkojen tarvetta on terveyskeskussairaaloissa. Koronapotilaiden hoito vaatii tavanomaisesta poikkeavia järjestelyjä, jotka sitovat myös henkilökuntaa. Koronaepidemia on lisännyt myös Siun soten oman henkilökunnan sairauspoissaoloja.

– Koronaepidemian vaikutukset ulottuvat laajalle sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaan. Laaja influenssaepidemia tässä koronavirustilanteessa on hyvin huolestuttava skenaario. Jokaisen omalla toiminnalla on merkitystä tartuntojen leviämisen ehkäisemisessä, ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta toteaa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.