Sisältöjulkaisija

angle-left Sirkkalan liikkumiskeskuksen avajaisia vietetään syyslomaviikolla

Sirkkalan liikkumiskeskuksen avajaisia vietetään syyslomaviikolla

Pielisjoen koulun vieressä sijaitseva Sirkkalan liikkumiskeskus on avautunut syyskuussa. Keskuksen virallisia avajaisia vietetään syyslomaviikolla. Liikkumiskeskus on Suomessa ainutlaatuinen nuorille suunnattu matalan kynnyksen harrastustila. Liikkumiskeskuksessa voi harrastaa monipuolisesti eri lajeja kuten e-urheilua, boulderointia, palloilulajeja, tanssia ja parkouria. Keskuksessa on lisäksi voimistelusali, noin 150–170 katsojan black box -esiintymistila sekä mahdollisuus bänditoimintaan musiikkiluokissa. Black box -tilassa voi järjestää muun muassa tanssin, teatterin ja musiikin esitysten harjoituksia ja näytäntöjä.

- Liikkumiskeskuksen ensimmäisinä käyttäjinä aloittavat Pielisjoen koulun oppilaat, kansalaisopisto, erilaiset voimistelijat ja Harrastamisen Suomen mallin kerhot. Tila on monipuolinen ja mukautuvainen, mikä tekee siitä helposti saavutettavan paikan harrastaa ihan kaikille. Jatkossa tilat ovat varattavissa ensisijaisesti nuorten liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin.­ Tulemme kokeilemaan myös nuorten omaehtoisia harrastusvuoroja, kommentoi nuorisotyön suunnittelija Annu Jantunen.

Sirkkalan liikkumiskeskuksen rakentaminen käynnistyi 2.5.2022 ja rakennustyöt valmistuivat 31.8.2023. Keskuksen kustannusennuste on 6,6 miljoonaa euroa. Hankkeelle on myönnetty valtionavustusta liikuntapaikkojen rakentamiseen 750 000 euroa. Lisäksi hankkeessa hyödynnettiin Kuntarahoituksen yhteiskunnallista rahoitusta. Tätä myönnetään hankkeille, jotka tuottavat positiivista vaikutusta ympäristöönsä.

Avajaisjuhlat käynnistyvät maanantaina 16. lokakuuta

Sirkkalan liikkumiskeskuksen kolmiosaisia avajaisia juhlitaan syyslomaviikolla. Maanantaina 16.10. kello 12–18 järjestetään avointen ovien päivä, jossa on mahdollisuus tutustua tiloihin. Tapahtuman aikana talossa järjestetään erilaisia ohjattuja aktiviteetteja sekä toimintapisteitä, esitellään syksyn harrastekalenterin valikoimaa sekä vastataan kysymyksiin tilan käyttömahdollisuuksista. Tapahtuman avaavat Joensuun kaupungin koulutus- ja nuorisojohtaja Aatu Mustonen sekä Joensuun Nuorisovaltuuston edustaja. Avointen ovien päivän päättää kello 17 esiintyvä räp-artisti Juh-o.

Avajaiset jatkuvat keskiviikkona 18.10. ja torstaina 19.10. nuorten avajaispäivillä. Ohjelmassa on tilaesittelyä, kokeilupisteitä sekä improtyöpajoja ja valokuvaseinä. Nuorten avajaispäivät järjestetään molempina päivinä kello 12–18 välillä. Kaikki avajaistapahtumapäivät järjestää Joensuun kaupungin nuorisopalvelut.

Aikataulut:

  • Avoimet ovet kaikille, maanantaina 16.10. klo. 12.00–18.00.
  • Nuorten avajaispäivä, keskiviikkona 18.10. klo. 12.00–18.00.
  • Nuorten avajaispäivä, torstaina 19.10, klo. 12.00–18.00.

Sirkkalan liikkumiskeskus sijaitsee osoitteessa: Sirkkalantie 12b, 80200 Joensuu. 

Sirkkalan liikkumiskeskuksen toiminta on käynnistynyt syyskuussa 2023.

Lue lisää täältä