Sisältöjulkaisija

angle-left Siilaisenpuron uusi silta palvelee ulkoilijoita ympäri vuoden

Siilaisenpuron uusi silta palvelee ulkoilijoita ympäri vuoden

Ympärivuotisesti ulkoilijoita palvelevan Siilaisenpuron uuden sillan rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Sillan on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä. Uuden sillan myötä Siilaisenpuiston ja Heinäpuronpuiston virkistys- ja latureitistöjen välille muodostuu uusi yhteys. Uusi yhteys on ympärivuotisesti kävelijöiden, pyöräilijöiden ja hiihtäjien yhteiskäytössä ja se tullaan myös valaisemaan.

Mehtimäeltä Heinäpuronpuistoon kulkevan ulkoilureitin, niin sanotun ison kolmiolenkin, kulmasta Ässätien päähän rakennettavassa uudessa reittiyhteydessä on omat urat kuntoradalle ja kevyenliikenteen väylälle. Näistä ensin mainitulla on purupinnoite ja siihen ajetaan talvella latu. Ässätien päästä latuyhteys jatkuu Purolanraitin suuntaisesti kohti entistä latu-uraa.

Usean vuoden ajan hiihtäjiä palvellut ja Siilaisenpuron ylittävä väliaikainen ponttoonisilta jouduttiin purkamaan toissa talvena sen huonon kunnon vuoksi. Kyseiselle sillalle oli jyrkkä lasku, mikä aiheutti ajoittain hankaluuksia sekä latukoneelle että hiihtäjille. Uusi silta on lähempänä Pyhäselkää ja se on maaston ja ulkoilukäytön näkökulmasta edellistä sijaintia tarkoituksenmukaisempi. Sillalta avautuu myös hieno näkymä Pyhäselälle.


Lisätietoa

Mikko Honkonen
rakennuttaja
Joensuun kaupunki
p. 040 013 8766
sähköposti: mikko.honkonen@joensuu.fi