Sisältöjulkaisija

angle-left Sergey Malov kaupunginorkesterin vieraana 9.2.

Sergey Malov kaupunginorkesterin vieraana 9.2.

Mikä ihmeen violoncello da spalla? Se ratkeaa kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 9.2.

Joensuun kaupunginorkesterin viikon 6. konsertissa orkesterin solistiksi ja johtajaksi saapuu viulutaituri Sergey Malov. Pietarissa syntynyt Malov on monipuolinen virtuoosi: hän soittaa viulua, alttoviulua, barokkiviulua ja cello da spallaa -instrumenttia, jolla Johann Sebastian Bach itse luultavasti soitti sellosarjansa. Malov on menestynyt useissa kansainvälisissä kilpailuissa, ja hän on voittanut palkintoja mm. Paganini-kilpailussa Genovassa, Mozart-kilpailussa Salzburgissa, Heifetz-kilpailussa Vilnassa ja Michael Hill -kilpailussa Aucklandissa.

Konsertissa aikamatkaillaan 1700- ja 1800-lukujen klassisissa sävelissä. Konsertin aloittava Carl Philipp Emanuel Bachin Sinfonia E-duuri, Wq 179 esittelee säveltäjän ainutlaatuisen yhdistelmän klassista perinnettä ja innovatiivisia musiikillisia ideoita, luoden yleisölle todella unohtumattoman kokemuksen. 

Joseph Haydnin loistava Sellokonsertto nro. 2 (D-duuri) Sello olkapäällä – Violoncello da Spalla vie kuulijan läpi erilaisten tunnelmien ja teemojen. Samalla ratkeaa, kuinka Malov selviää soittamisesta sello olkapäällään.

Konsertin päättää näyttävästi Franz Schubertin Sinfonia nro. 6, D.589, C-duuri.

Joensuun konservatorion oppilaiden ja opiskelijoiden Pikkupreludit Carelian aulassa klo 18.30 alkaen.

Sergey Malov sello olkapäällään -konsertti to 9.2. klo 19, Carelia-salissa.