Sisältöjulkaisija

angle-left Sellolegenda Kimanen konsertoi Joensuussa

Sellolegenda Kimanen konsertoi Joensuussa

Joensuussa kasvanutta sellolegenda Seppo Kimasta juhlitaan Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 10.10.2019. Konsertin johtaa ylikapellimestari Eero Lehtimäki.

– On tosi mahtavaa, että saamme sellolegenda Seppo Kimasen solistiksi tänne Joensuuhun, jossa hän on kasvanutkin – vieläpä, kun hänellä on tänä vuonna tullut pyöreät 70 vuotta täyteen. Samoin kuten yleisössämme kohtaavat nuoret ja vanhat kuulijat – ja kaikki siitä väliltä – on kunnia nuorena taiteilijana esiintyä tällaisen kokeneen mestarin kanssa. Siinä on mielestäni jotain tosi arvokasta, kun eri sukupolvet kohtaavat ja tekevät asioita yhdessä, kommentoi Eero Lehtimäki.

Hauskaa Havaa

Konsertin ohjelmassa on Lotta Wennäkosken Hava, Robert Schumannin Sellokonsertto a-molli op 129 sekä Felix Mendelssohnin Sinfonia nro 4, A-duuri, op. 90.

– Tämä on syyskaudella johtamistani konserttiohjelmista perinteisin, ja kuten jo aikaisemmin olen monessa yhteydessä puhunut, uusien tuulien ja ideoiden ei ole missään nimessä tarkoitus romuttaa pitkiä toimivia perinteitä. Klassisen alkusoitto-konsertto-sinfonia-rakenteen aloittaa kuitenkin tyypillisen ooppera- tai konserttialkusoiton sijaan Wennäkosken hauska Hava, joka putoamista ja havinaa kuvaillen sopii erinomaisesti sekä lennokkaaseen konserttiteemaan että syksyyn ylipäänsä.

Wennäkoski kuuluu sukupolvensa mielenkiintoisimpiin ja edustavimpiin suomalaissäveltäjistä. Hava oli Tapiola Sinfoniettan tilaus orkesterin 20-vuotisjuhlaa varten.

– Hava-teosta ideoidessa leikittelin erityisesti ajatuksella siitä, että musiikki voisi tosiaankin käsitellä jotakin asiaa tai aihetta samaan tapaan kuin vaikkapa jokin romaani käsittelee teemaansa, eri puolilta katsoen, aina uusissa valaistuksissa, ikiomaa kieltään käyttäen. Havan yksinkertaisena lähtökohtana on putoaminen tai laskeutuminen – tosin pudotakseen on tietysti toisinaan ensin päästävä ylöskin, avaa Wennäkoski teostaan.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.