Sisältöjulkaisija

angle-left Saimaa on vuoden 2024 Euroopan ruokaprovinssi

Saimaa on vuoden 2024 Euroopan ruokaprovinssi

Saimaan alueelle on myönnetty arvostettu kansainvälinen European Region of Gastronomy -status tunnustuksena itäisen Suomen ainutlaatuisesta ruokakulttuurista. Juhlavuonna 2024 kansainväliset ja kotimaiset vierailijat saavat kokea Järvi-Suomen puhtautta ja ainutlaatuisuutta kaikilla aisteillaan. Saimaan alueella luodaan tapahtumia ja kokonaisuuksia, jotka yhdistävät kulttuurin, taiteen ja ruuan ennennäkemättömällä tavalla. Joensuun kaupunki on mukana rahoittamassa hanketta. 

Saimaa European Region of Gastronomy 2024 -juhlavuonna tavoitteena on nostaa Saimaan alue kansainvälisesti kiinnostavaksi matkailukohteeksi, ruoka ja kulttuuri keskiössä. Juhlavuoden tapahtumia tullaan toteuttamaan Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan maakuntien laajalla ylimaakunnallisella yhteistyöllä, jossa on mukana lukuisia ruoka-, kulttuuri- ja taidealan yrittäjiä, organisaatioita ja toimijoita. 

Saimaan alueen ruokakulttuurin tunnusmerkkejä ovat puhtaat raaka-aineet, sopusointu luonnon kanssa ja yöttömien öiden rikastamat aidot maut. 

Hankkeesta voi lukea verkkosivuilta www.tastesaimaa.fi

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.