Sisältöjulkaisija

angle-left Runsas talvitapahtumatarjonta hiihtolomaviikoilla Joensuussa

Runsas talvitapahtumatarjonta hiihtolomaviikoilla Joensuussa

Joensuussa järjestetään runsaasti tapahtumia talvilomasesongin aikaan 23.2.–10.3. Laulurinteelle rakennetaan viime vuosien tapaan Lumipuisto, jossa on tunnelmavalaistut hiihto- ja kävelyreitit, napakelkka sekä päivittäistä ohjelmaa. Kauppatorilla järjestetään 24.–25.2. ICEMAN-voimamieskisa.Koko perheen liikuntatapahtuma Liikkeellä lomalle järjestetään Laulurinteellä 2.3. Kauppatorilla on Koko Joensuun after ski -tapahtuma niin ikään 2.3. Naistenpäivän toritanssit järjestetään 8.3.

Joensuun kaupunki järjestää yhdessä Itä-Suomen liikuntaopiston kanssa Laulurinteen Lumipuisto -ulkoilutapahtuman, joka alkaa perjantaina 23. helmikuuta ja päättyy sunnuntaina 10. maaliskuuta.

– Ajatuksena tänä vuonna on, että Laulurinne on paikka, jossa liikutaan ja ulkoillaan aktiivisesti ja ydinkeskustassa nautitaan muista kaupungin antimista. Torilla nähdään voimamieskisat, siellä tanssitaan sekä lämmitellään sisätiloissa nautiskellen vaikkapa ravintoloiden antimista, kertoo tuottaja Teemu Laasonen Joensuun kaupungilta.

Ohjattua sekä omatoimista liikuntaa Laulurinteellä

Edellisvuosien tapaan Laulurinteen Lumipuistossa pääsee hiihtämään sekä kävelemään hoidettua väylää pitkin. Viime vuoden vetonaula napakelkka Linnunlahden jäällä tekee paluun. Alue myös valaistaan tunnelmallisella valaistuksella, josta tänä vuonna vastaavat valokuvataiteilijat Risto Takala ja Janne Käyhkö

Lumipuiston jokaiselle päivällä on luvassa ohjattua liikunnallista ohjelmaa ja perjantaina 23. helmikuuta kello 18–20 vietetään Lumipuiston avajaisia. 

– Suksivuokraamo, hiihtokouluja aikuisille ja lapsille, talvizumbaa, kuutamohiihtoa, liukulumikenkäilyä, villasukkakävelyä ja paljon muuta aktiviteettia olemme koonneet Lumipuiston lukujärjestykseen. Toteutamme myös oman hiihtolomaviikkomme kynnyksellä koko perheen lomanaloitustapahtuman Liikkeellä lomalle lauantaina 2. maaliskuuta kello 10–14. Tapahtumassa on tarjoilla paljon mielenkiintoista tekemistä, muun muassa lumimaalausta, poniajelua, hiihtosuunnistusta ja lumijoogaa, kuvailee liikunnan ja hyvinvoinnin asiantuntija Janne Hiltunen ISLOlta.

Torilla kannustetaan jäämiehiä ja tanssitaan

Jokaisena talvilomasesongin, eli viikkojen 8–10, viikonloppuna tapahtuu Joensuun torilla. Ensimmäisenä vuorossa ovat talviset ICEMAN-voimamieskisat 24.–25. helmikuuta, johon saapuu kilpailemaan 12 maailman vahvimpiin lukeutuvaa järkälettä.

– Torilla kisataan lauantaina ja sunnuntaina yhteensä seitsemän hyytävää voimamieslajia. Meidän oman Mika Törrömme lisäksi kilpailijoita tulee muualta Euroopasta ja kauimmat USA:sta ja Kanadasta. Luvassa on todella haastava ja mielenkiintoinen arktisissa olosuhteissa käytävä kilpailu. Kroppa joutuu venymään äärimmilleen ja suoritus on hyvin erilaista mihin kesäolosuhteissa on totuttu, kertoo kilpailun päätuomari Ilkka Kinnunen

Viikolla 8 valmistuu torille myös lapsille sopiva jääliukumäki. Pehvamäki eli Pehvis on laskettavissa niin kauan kun sää sallii. Keskimmäisen lomaviikon lauantaina 2. maaliskuuta on torilla luvassa Koko Joensuun after ski -tapahtuma alkaen kello 15.

– Tapahtuma alkaa koko perheen after ski -diskolla dj:n soittaessa tanssittavaa musaa lavalta ja esitanssijoiden pitäessä huolen siitä, että perheen pienimmätkin tanssivat itsensä lämpimäksi. Mukana bailuissa ovat Frozen-elokuvasta tutut Anna, Elsa ja Olaf sekä Kolin Verneri-jänis. Joensuun suurin bingo starttaa kello 18 ja ilta jatkuu aikuisten monodiskolla kello 22 saakka ja Vispiläkaupan talviterassi huolehtii janoisille juotavaa. Loppuillan jatkot ovat ravintola VENNissä sekä Bar Playssa, kertoo tapahtuman tuottaja Tiiu Porento.

Naistenpäivänä perjantaina 8. maaliskuuta tanssitaan lisää. Naistenpäivän toritanssit tanssitaan kolmessa osassa, kun päivällä kello 12–13 pidetään toritanssit Nostalgia-orkesterin soittaessa tanssiklassikoita. Alkuillasta kello 17.30 alkaen siirrytään lattaritunnelmiin, kun tanssiohjaaja Jenni Päivänurmi-Vinni opettaa salsan ja rumban perusteita. Kello 18–19 opit pääsevät käyttöön, kun lattariorkesteri Salsa Nueva tuo etelän tuulahdukset Joensuun pakkaseen. Jatkot ovat luvassa ravintola VENNissä, jossa latinotanssit jatkuvat ja ohjaamassa on tanssiohjaaja Lazaro LaGuardia.

– Tanssiminenhan on mitä parhain tapa pysytellä talvella lämpimänä Joensuun torilla ja ehdottomasti naistenpäivänä täytyy olla tanssit. Tansseihin osallistuville leideille on varattu myös ruusuja jaettavaksi. Toivotaan lauhaa säätä, jotta saadaan pidettyä soittajat ja soittimet lämpiminä, valaisee tapahtuman tuottaja Esko Ilonen.

Runsaasti myös muuta tapahtumatarjontaa kaupungissa

Talvilomaviikoilla Joensuussa tapahtuu paljon muutakin kulttuuririntamalla. Tänä vuonna esimerkiksi Joensuun kaupungin kulttuuripalvelujen koordinoima Kulttuurikimara on tuhti konserttikokonaisuus.

– Kulttuurikimarassa nähdään muun muassa Lvivin valtionooppera Ukrainasta ja kuullaan tasokkaita klassisen musiikin konsertteja, jazzia ja paljon muuta. Kevyen musiikin puolella muun muassa Kerubissa ja Las Palmasissa on komeat keikkakalenterit. Ja Botanian luminen sinivalas varmasti vetää väkeä kauempaakin Joensuuhun, kiteyttää Teemu Laasonen.


Lisätietoja Joensuun talvisesta tarjonnasta osoitteessa https://talvikaupunki.fi.

Kaksi aikuista ja kaksi lasta kävelevät talvimaisemassa