Sisältöjulkaisija

angle-left Repokalliolle valmistunut uusi ulkokuntoilualue

Repokalliolle valmistunut uusi ulkokuntoilualue

Repokallion kuntoradan yhteyteen on valmistunut uusi ulkokuntoilualue. Kuntoiluvälineet sijaitsevat Repokalliontieltä päin katsottuna oikealla, noin 50 metrin päässä parkkialueelta. Kuntoiluvälineet ovat vapaasti käytettävissä ja syksyllä alueelle lisätään vielä valaistus.

Kivituhkalla ja hiekkatekonurmella päällystetyllä alueella on kuusi ulkokuntoiluvälinettä, jotka mahdollistavat koko vartalon harjoituksen niin kehonpainoa kuin ulkoista vastusta hyödyntäen. Kuntoilualueella on vipuvarsimekanismilla toimiva jalkakyykky, vinopenkkipunnerrus ja ylävetolaite, joissa vastusta säädetään painopakkaa liu’uttamalla.  Lisäksi alueella on kolmessa eri korkeudessa olevat juoksuaidat ja leuanvetotangot sekä yhdistetty selänojennus, dippi ja vatsapenkki.

Ulkokuntoilualueiden kehittäminen tukee kaupungin tavoitetta liikunta-aktiivisuuden edistämisestä. Vuodenvaihteessa teetetyn liikuntapaikkakyselyn mukaan ulkokuntoilualueet olivat yksi toivotuimmista liikuntapaikoista, joita Joensuuhun tulisi rakentaa lisää. Ulkokuntoilualueet tukevat aikuisten ja ikääntyneiden liikkumisen suosituksia, joiden mukaan lihaskuntoa ja liikehallintaa tulisi harjoittaa vähintään kaksi kertaa viikossa ja sydämen sykettä kohottavaa liikuntaa vähintään 2 tuntia ja 30 minuuttia reippaasti tai 1 tunti ja 15 minuuttia rasittavasti viikossa. Pohjois-Karjalan liikuntakyselyn (2021) mukaan joensuulaisista reipasta liikuntaa harrastivat noin puolet, kun taas lihaskuntoa ja liikehallintaa harjoittivat vain neljännes vastaajista.

Lisätietoa joensuulaisten liikunta-aktiivisuudesta ja liikuntamahdollisuuksista löydät osoitteesta joensuu.fi/liikkuvajoensuu.
 

Lisätietoa:

Olga Mononen
Liikuntakoordinaattori
olga.mononen@joensuu.fi / 0503598661

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.