Sisältöjulkaisija

angle-left Reijolassa ja Rantakylässä uusitaan leikkipaikat – asukkaiden toiveita kartoitetaan kyselyllä

Reijolassa ja Rantakylässä uusitaan leikkipaikat – asukkaiden toiveita kartoitetaan kyselyllä

Joensuun kaupunki suunnittelee Reijolan Ahvalontien leikkipaikan (os. Ahvalontie 11) ja Rantakylän Tuulipuiston leikkipaikan (os. Tuulentie 2) peruskorjausta. Leikkipaikkojen välineet sekä leikkialueet alkavat olla jo huonokuntoisia ja ne uudistetaan kokonaisuudessaan. 

Leikkipaikat on tarkoitus kunnostaa ensi vuonna, mikäli kaupunkirakennelautakunta myöntää hankkeille rahoituksen. Leikkipaikat käsitellään syksyllä osana vuoden 2023 investointiohjelmaa. 

Nyt kaupunkilaisilla on mahdollisuus kertoa nettikyselyssä toiveensa puistojen suunnittelun tueksi. Kyselyssä pääsee muun muassa kertomaan miten puistoalueita nykyisin käytetään sekä esittämään toiveensa puistoihin tulevista leikkivälineistä, kasvillisuudesta ja siitä kuinka luonnon monimuotoisuutta voitaisiin lisätä. 

Vastaa kyselyyn:

Kyselyyn toivotaan vastauksia niin leikkipuistoja käyttäviltä lapsiperheiltä kuin puistossa muuten aikaa viettäviltä sekä puistojen lähialueiden asukkailta. Nettikyselyn vastausaika on 21.6.–5.7.2022.

Kyselyyn osallistutaan anonyymisti, eikä vastaajatietoa kerätä. Nettikyselyn sijaan voi osallistua myös puhelinhaastattelulla.

Puhelinhaastattelupyynnöt: 

  • Ajalla 21–22.6.2022 Paula Lamminsalo, Joensuun kaupunki, p. 050 913 1664
  • Ajalla 27.6–1.7.2022 Tuula Karhunen Destia Oy Colas, p. 040 521 7021

Joensuun kaupungilla on noin sata leikkipaikkaa ja niiden kunto tarkastetaan vuosittain. Elinkaarensa loppupäässä olevat leikkipaikat on listattu ja niitä pyritään uudistamaan 1–2 kpl vuodessa. Uusimisjärjestykseen vaikuttaa muun muassa leikkipaikkojen keskinäinen kunto ja käyttöaste.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.