Sisältöjulkaisija

angle-left Ravintoloille ja kahviloille esitellään vastuullisuustyön keinoja aamukahvitilaisuudessa

Ravintoloille ja kahviloille esitellään vastuullisuustyön keinoja aamukahvitilaisuudessa

Joensuulaisille ravintola-alan yrityksille on tarjolla tilaisuus kuulla konkreettisia esimerkkejä, miten ravintola-alalla on vastattu vastuullisuusvaatimuksiin.

Torstaina 31. elokuuta järjestetään Kerubissa Vastuullisuudesta valttia -aamukahvitilaisuus, jossa pohditaan kestävien toimintatapojen merkitystä, hyötyjä ja käytännön toteutusta ravintola-alalla.

Osallistuminen on maksutonta ja tarjolla on aamupalaa. Tilaisuuden järjestää Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hanke.

– Vastuullisuus on noussut ravintoloille ja kahviloille tärkeäksi kilpailukykytekijäksi. Mainehyötyjen lisäksi kestävillä toimintatavoilla on mahdollista säästää kustannuksissa, kertoo ilmastosuunnittelija Opri Orenius Joensuun kaupungilta.

Aamukahveilla kuullaan käytännön esimerkkejä, miten ravintolat ja kahvilat ovat kehittäneet ympäristövastuullisuuttaan. Anne Turunen Mission Positive Handprint -hankkeesta kertoo ravintoloiden hiilijalanjäljestä sekä positiivisen kädenjäljen kasvattamisesta lukuisten ravintoloiden kokemusten kautta. Käytännön työstä ravintolan näkökulmasta kertovat Jarna Kaplas Konttiravintola Mortonista ja Jarno Pitko Kerubista.

– Ravintola-alan kestävyystyön merkitys on suuri, koska ruoan tuotanto ja kulutus aiheuttavat noin viidesosan kaiken kulutuksen hiilijalanjäljestä. Ravintoloilla on monia mahdollisuuksia ympäristövaikutustensa pienentämiseen ja positiivisen kädenjälkensä kasvattamiseen, taustoittaa ilmastoasiantuntija Pinja Leino Joensuun kaupungilta.

Aamukahveille osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon viimeistään 29. elokuuta. Ilmoittautumislomake ja tilaisuuden ohjelma ovat osoitteessa: https://link.webropol.com/ep/vastuullisuudestavalttia

Tilaisuuden järjestää Ilmastokaupunki Joensuu 2025 -hanke. Hankkeessa etsitään uusia ratkaisuja yritystoiminnan päästöjen vähentämiseksi ja energia- ja resurssitehokuuden kehittämiseksi. Samalla vahvistetaan vähähiilisen yritystoiminnan ja palvelutarjonnan asemaa ja kilpailukykyä Joensuussa. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) ja Joensuun kaupunki.

Vastuullisuudesta valttia -aamukahvitilaisuuden ohjelma
Kerubi, Siltakatu 1, Ilosaari

8.30–8.45 Alkusanat ja hanke-esittely Pinja Leino ja Opri Orenius, Joensuun kaupunki
8.45–9.00 Ravintoloiden hiilijalanjäljestä positiiviseen kädenjälkeen Anne Turunen, Mission Positive Handprint
9.00–9.15 Mortonin vastuullisuustyö Jarna Kaplas, Konttiravintola Morton
9.15–9.30 Vastuullisuus Kerubissa Jarno Pitko, Ravintola Kerubi  
9.30–10.00 Keskustelua

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.