Sisältöjulkaisija

angle-left Rantauimakoulut käynnistyvät heinäkuussa maaseutualueilla

Rantauimakoulut käynnistyvät heinäkuussa maaseutualueilla

Maaseutualueilla järjestetään rantauimakouluja 6.–31.7. välisenä aikana. Aiempien vuosien tavoin uimakouluja pidetään Kiihtelysvaaran ja Enon uimarannoilla. Näiden lisäksi uimakouluja järjestetään myös Tuupovaarassa ja Uimaharjussa. Kukin uimakoulu kokoontuu yhteensä kymmenen kertaa ja yksi opetuskerta kestää tunnin. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen alkaa 8.6. kello 12:00.

Tänä kesänä uimakoulujen tasoryhmistä järjestetään vain alkeisryhmiä. Näin syystä, että jatkoryhmien tarvitsemat puitteet eivät ko. rannoilla täyty ja varhaistaitoryhmässä avustamisen tarve on suuri. Vallitsevien koronaohjeistusten mukaisesti ja työntekijöiden ja uimakoululaisten turvallisuuden takaamiseksi opetuksessa pyritään välttämään turhia lähikontakteja.

Olen todella onnellinen, että voimme tarjota uimaopetusta poikkeusoloista huolimatta, toteaa rantauimakouluja organisoiva Joensuun kaupungin liikuntakoordinaattori Olga Wasenius.

Aikuisen kanssa yhdessä tapahtuvaan veteen tutustumiseen ja uimataidon alkeiden opetteluun löytyy myös video-ohjeistusta liikuntapalveluiden Facebooki-sivuilta sekä Youtube-kanavalta. Noihin kannattaa tutustua etukäteen ja riippumatta siitä, onko uimakouluun tulossa vai ei, vinkkaa Wasenius uimakouluikäisten lähipiiriä.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet luettavissa kaupungin nettisivuilta osoitteesta www.joensuu.fi/uimakoulut.

Katso video: Vinkkejä veteen totutteluun ja uinninharjoitteluun
 

Lisätietoa

liikuntakoordinaattori Olga Wasenius

olga.wasenius@joensuu.fi, puh. 050 3598 661