Sisältöjulkaisija

angle-left Pyöräilyviikolla 2.–11.5. tapahtumia kaikille

Pyöräilyviikolla 2.–11.5. tapahtumia kaikille

Joensuussa vietetään Pyöräilyviikkoa 2019. Toimintaa ja tapahtumia on tarjolla mm. koululaisille, kaikille kaupunkilaisille ja työikäisille. Päätapahtuma eli Fillarifest järjestetään torilla lauantaina 11.5.

Torstai 2.5.

Paikoillanne, valmiit, LIIKU! -tapahtuma koululaisille
Urheiluseurat, yhdistykset ja yritykset tarjoavat koululaisille Mehtimäellä mahdollisuuden kokeilla urheilulajeja ja osallistua liikunnallisiin toimintapisteisiin. Kouluja kannustetaan saapumaan tapahtumaan pyöräillen.

Tiistai 7.5.

Pyörällä töihin -päivä
Työpaikat haastetaan kampanjoimaan työmatkapyöräilyn puolesta. Työpaikoilla voidaan järjestää esimerkiksi aamupalaa pyörällä töihin saapuneille. Joensuun kaupunki osallistuu teemapäivään ja kaikkien työmatkansa pyöräilevien kaupungin työntekijöiden kesken arvotaan pyörähuoltolahjakortti. Joensuun Pyörällä töihin -tapahtuma Facebookissa.

Keskiviikko 8.5.

Pyörällä kouluun -päivä
Haastekampanja kouluille ja oppilaille. Kouluissa voidaan järjestää pyöräilyteemaista ohjelmaa päivän aikana sekä kannustaa oppilaat ja henkilökunta saapumaan kouluun pyörällä.

Lauantai 11.5.

Fillarifest torilla klo 10.30–14.00
Tapahtumassa voi tutustua mm. Joensuun Pyöräilijöiden, Savo-Karjalan Luontoliiton, Joensuun Polkijoiden ja Liikenneturvan toimintaan. Esittelyssä Joensuun pyöräily- ja retkeilyreitit ja tulevaisuuden pyöräilyreitit. Koeajettavana Tavarapyörä Asiantuntijan laatikkopyöriä ja joensuulaisen pyörävuokraamon fatbikeja. Tapahtuma Facebookissa

Kuurnankierroksen yhteispyöräily klo 14.00
Lähtö klo 14.00 Fillarifestin päätyttyä torilta. Retken pituus on noin 45 kilometriä. Rauhallinen tahti ja matkalla pidetään kahvitauko. Säävaraus. Järjestäjä Joensuu Pyöräilijät.

Kaupunkipyöräilyn perusteet -kurssi klo 12.00–17.00

Ilmainen kurssi, jolla käydään läpi keskeisimmät liikennesäännöt, kuivaharjoitellaan kaupunkiajoa VR-lasien avulla ja katsastetaan menopelit kuntoon. Lopuksi mennään yhdessä kaupunkiajelulle.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Joensuun seudun kansalaisopiston sivuilla.

Pyörällä kauppaan! klo 11.00–14.00
Reijolan K-Marketin pihassa järjestetään Pyörällä päästään – tuo koko perhe pyöräillen kauppaan! -tapahtuma. Tapahtumassa tehdään polkupyörien kuntotarkastuksia ja tarjotaan arkea helpottavia välipalavinkkejä. Tapahtuman järjestäjät: Pyhäselän sydänyhdistys ja Liikenneturva.

Pyörällä treeneihin koko viikon

Urheiluseurat haastetaan osallistumaan Pyörällä treeneihin -kampanjaan. Esimerkiksi JoMa on vastaanottanut haasteen ja osa valmentajista ja harrastajista tai pelaajista aikoo kulkea Pyöräilyviikolla pesäpalloharjoituksiin pyöräillä.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.