Sisältöjulkaisija

angle-left Pyhäselän Oma Osuuskunta Joensuun kaupungin ilmastokumppaniksi

Pyhäselän Oma Osuuskunta Joensuun kaupungin ilmastokumppaniksi

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto laajenee jälleen Pyhäselän Oma Osuuskunnan liityttyä mukaan verkostoon. Osuuskunnan päätoimiala on liikkeenjohdon konsultointi. Osuuskunta ja sen yhteydessä toimivat tytäryhtiöt harjoittavat rakennuttamistoimintaa, kiinteistöjen ja liiketilojen myyntiä ja vuokrausta sekä sijoitustoimintaa. Lisäksi osuuskunta jakaa avustuksia kaksi kertaa vuodessa maakunnan mikroyrittäjille, opiskelijoille, urheilijoille, järjestöille sekä yhdistyksille.

Osuuskunnan toiminnoissa pyrimme edistämään ekologisuutta ja esimerkiksi rakennuttamistoiminnoissa pyrimme kohti täydellistä hiilineutraaliutta. Pyhäselän Oma Osuuskunnan toimitusjohtaja Anu Louhelainen kertoo.

Ilmastositoumuksessaan Pyhäselän Oma Osuuskunta sitoutuu noudattamaan seuraavia toimenpiteitä ja tavoitteita:

  • Pienennämme uudisrakennuskohteiden hiilijalanjälkeä huomioimalla suunnittelu- ja rakennusvaiheessa purkumateriaalien hyötykäyttö, rakennusmateriaalien kasvihuonekaasupäästöt, energiatehokkuus ja uusiutuvan energian ratkaisut, kestävää liikkumista edistävät logistiset ratkaisut sekä viherelementtien rakentaminen.
  • Kestävyyskriteerit (esim. ilmasto-, energia-, kiertotalouskriteerit) huomioidaan vuonna 2025, 25 %:ssa ja vuonna 2030 35 %:ssa sijoituksissa. Etsimme aktiivisesti sijoitusmahdollisuuksia uusiutuvan energian hankkeisiin.

– On ilo huomata, että uudet ilmastokumppanimme ovat asettaneet kunnianhimoisia tavoitteita. Tämä on hyvä alku sille, että verkoston vaikuttavuus lisääntyy. Omalta osaltaan vaikuttavuuden lisäämiseen kaupunki osallistuu meneillään olevan ilmastokumppanuuden kehittämishankkeen kautta, kommentoi ympäristönsuojelupäällikkö Jari Leinonen.

Lisätietoja:

Pyhäselän Oma Osuuskunta, toimitusjohtaja Anu Louhelainen, puh. 044 364 5925, anu.louhelainen@omaon.fi

Joensuun kaupunki, ympäristönsuojelupäällikkö Jari Leinonen, puh. 050 376 8584, jari.leinonen@joensuu.fi

Joensuun kaupunki, ilmastokoordinaattori Kukka-Maaria Martiskainen, puh. 044 576 7220, kukka-maaria.martiskainen@joensuu.fi (ilmastokumppanuuden kehittämishanke)

Lisätietoja ilmastokumppanuudesta: