Sisältöjulkaisija

angle-left Puronsuun kaavahanke käyntiin – seuraava yleisötilaisuus syyskuun alussa

Puronsuun kaavahanke käyntiin – seuraava yleisötilaisuus syyskuun alussa

Puronsuun ja Pataluodon asemakaavoituksen suunnitteluprosessi pääsee käyntiin Joensuussa syksyllä. Tarkoituksena on päivittää vanhentunutta asemakaavaa virkistyksen, asumisen ja liikkumisen tarpeisiin rantojen luonnonarvoja unohtamatta.

Luonnosvalmisteluun kutsutaan mukaan myös paikallisia tahoja. Seuraavaksi kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita verkon välityksellä pidettävään yleisötilaisuuteen syyskuun 2. päivänä kello 17 alkaen.

Tuolloin hankkeesta keskustelemassa ovat maankäytön suunnittelija Päivi Mujunen ja vs. kaavoituspäällikkö Juha Pasma. Linkki tilaisuuteen ja osallistumisohjeet tulevat ennen tilaisuutta osoitteeseen www.joensuu.fi/puronsuu.

Samassa osoitteessa on jo nyt paljon tietoa alueen suunnitteluun liittyvistä asioista ja vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin.

Yleisötilaisuus tallennetaan ja video jaetaan kaupungin kanavissa katsottavaksi myös jälkikäteen.

Puronsuun alueen suunnittelua sitovana lähtökohtana on kaupunginvaltuuston vuonna 2020 hyväksymä Rantakylän–Utran osayleiskaava, yleispiirteisempi suunnitelma, jossa on määritelty alueiden käyttötarkoitukset ja esimerkiksi uuden uimarannan ja aiemmin keskustelua herättäneen Pielisjoen suuntaisen kävelyreitin sijainnit. Tavoitteeksi on vahvistunut myös monipuolinen asuminen erityisesti Ranta-Mutalantien varressa ja rantojen parempi saavutettavuus.

Tavoite on, että asemakaava valmistuu vuonna 2023.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.