Sisältöjulkaisija

angle-left Puhtausalan teemaviikko Luotsissa helmikuun lopussa

Puhtausalan teemaviikko Luotsissa helmikuun lopussa

Luotsissa pidetään puhtausalan teemaviikko 24.–28. helmikuuta.

Viikon aikana nostetaan esiin erityisesti puhtausalan monipuolisuutta, hyviä työllisyysnäkymiä ja mahdollisuuksia urakehitykseen. Teemaviikon kohderyhminä ovat työnhakijat, alanvaihtajat, puhtausalan yrittäjyydestä kiinnostuneet sekä eri-ikäiset opintoihin hakeutuvat ja pian valmistumassa olevat opiskelijat.

Viikon järjestävät Joensuun kaupungin työllisyyden hanke Luotsi ja Business Joensuu yhdessä Puhtausala kiinnostavaksi -hankkeen sekä puhtausalan yritysten ja Riverian kanssa.

Mukana ovat myös Pohjois-Karjalan TE-palvelut. Viikon tapahtumapaikkana ovat Luotsin tilat kauppakeskus Centrumissa osoitteessa Kauppakatu 29, Joensuu.

– Puhtausalan työtehtävät ovat monipuolisia ja hyödyntävät paljon uutta tekniikkaa ja työtapoja. Alalla ollaan suotta vaatimattomia, sanoo Puhki-hankkeen projektiasiantuntija Seija Ikonen.

Puhtausviikon avoimessa ohjelmassa alan monipuolisista työtehtävistä kertovat opiskelijat ja työntekijät. Ääneen pääsevät myös alan yrittäjät ja Puhki-hankkeen Ikonen. Palvelurobotiikan merkityksestä ja mahdollisuuksista puhtausalan koulutuksessa ja työskentelyssä kertoo Riverian Timo Pappinen. Luvassa on myös rekrytointia, yritysvierailu, stand-up-komiikkaa ja musiikkia.

Luotsin päivystys palvelee työllistymisen kysymyksissä koko viikon normaalisti kello 10–17.

– Helmikuisen puhtausviikon ja tammikuussa järjestetyn teollisuusviikon lisäksi Luotsissa on keväällä tulossa teemapäiviä muun muassa yrittäjyydestä, luovien alojen töistä ja osuuskuntatoiminnasta, kertoo Luotsin viestintäkoordinaattori Anne-Maria Kankaisto.

Puhtausviikon ohjelma

Maanantai 24.2.
Siistiä olla töissä - Monipuolinen puhtausala

Puhtausviikon avaa Puhdas Ilo Oy:n toimitusjohtaja Eeva-Leena Lappalainen. Ohjelmassa on puhtausalan toimialakatsaus ja eri ammattien esittelyjä. Millaista on kerroshoitajan työ hotelli Kimmelissä? Millaisista tehtävistä koostuu välinehuoltajan työ?

Avajaismusiikista vastaa Kaukolasipartiosta tuttu Pertti Feller.

Päivän päätteeksi järjestetään yritysvierailu, jolla ennakkoon ilmoittautuneet asiakkaat pääsevät tutustumaan tekstiilihuoltopalveluja tuottavan Sakupe Oy:n toimintaan.


Tiistai 25.2.
Ei erityistä ohjelmaa, Luotsi palvelee normaalisti kello 10–17.


Keskiviikko 26.2.
Koulutus ja teknologia

Keskiviikon teemana on koulutus ja teknologia puhtausalalla. Puhtausala tarjoaa työntekijöille joustavuutta, joka mahdollistaa esimerkiksi työn ja opiskelun yhteensovittamisen tai työskentelyn omaan elämäntilanteeseen sopivalla aikataululla. Alalla on mahdollisuuksia myös kansainvälisille osaajille. Esittelypisteillä Ammattiopisto Luovi, Riveria, Pohjois-Karjalan TE-palvelut ja Business Joensuu.

Teknologia ja robotiikka muokkaavat puhtausalan koulutusta ja työtehtäviä. Päivän aikana pääsee tutustumaan siivousrobotteihin ja kokeilemaan 3D-oppimisympäristöä.

Keskiviikon ohjelmassa myös stand-up-komiikkaa.


Torstai 27.2.
Puhtausalalla on töitä!

Torstain ohjelmassa kuulemme Puhdas Ilo Oy:n yritystarinan.

Luotsin Duunitorstaissa pääsee työhaastatteluun. Kesätyöpaikkoihin haastattelee Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy Polkka, Coor ja Lassila & Tikanoja.


Perjantai 28.2.
Tarinoita yrittäjyydestä ja Rekryperjantai

Puhtausalan yritystarinoissa Otsotek / Kontio-Siivous Oy.

Rekryperjantaissa Otsotek / Kontio-siivous Oy, Itä-Suomen Siivouspalvelu Oy ja Puhdas Ilo Oy.

Infopisteillä tietoa palveluntuottajaksi hakeutumisesta ja yrittäjyyden aloittamisesta.

Puhtausviikon ohjelmaa voi seurata tarkemmin Luotsin viikkokalenterista osoitteessa www.joensuu.fi/luotsi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.