Sisältöjulkaisija

angle-left Puhaltajat estradilla – prima donnana on tuuba

Puhaltajat estradilla – prima donnana on tuuba

Joensuun kaupunginorkesterin Kaukaisia tuulia -konsertti torstaina 1.10. tuo orkesterin puhaltajat estradille. Konsertin johtaa Eero Lehtimäki ja solistina toimii tuuban äänenjohtaja Ari Varpula.

Konsertissa kuullaan André Capletín Suite persane, Jean Françaixin Petite valse européenne, Darius Milhaudin Kamarisinfonia nro 5 op. 75 ja Gordon Jacobin Old Wine in New Bottles.

Suite persane (Persialainen sarja) vuodelta 1900 on värikylläistä puhallinmusiikkia kahdelle huilulle, kahdelle oboelle, kahdelle klarinetille, kahdelle fagotille ja kahdelle käyrätorvelle. Petite valse européenne (Pieni eurooppalainen valssi) vuodelta 1979 on teos tuubasolistille ja kaksinkertaiselle puhallinkvintetille.

- Niin kauan, kuin olen ollut olemassa, olen kuullut taas ja taas puhuttavan Euroopasta. Joten kirjoitin – ei liian vakavana – Pienen eurooppalaisen valssin, jossa prima donna on tuuba. Laitoin sen soittamaan kaikki kansallislaulut, totesi Françaix sävellyksestään.

Teoksessa valssisuodattimen läpi ovat joutuneet kaikki sävellysaikaan eli vuonna 1979 Euroopan unioniin kuuluneiden maiden kansallislaulut.

- Teos on minulle ihan uusi tuttavuus kuten myös Eerolle. Kuvailisin sitä hauskaksi. Se sopii omalle luonteelleni erinomaisesti. On harvinaista, että tuuba on solistisoitin. Olen siitä innoissani, kertoo Petite valse européenne -teoksen solisti, tuuban äänenjohtaja Ari Varpula.

Konsertissa kuullaan myös Milhaudin vuonna 1922 sävelletty kamarisinfonia nro 5, joka on miniatyyriteos kymmenelle puhallisoittimelle. Puhallinmusiikille omistetun konsertin päättää englantilaisen Gordon Jacobin sarja Old Wine in New Bottles. Jokainen teoksen neljästä osasta pohjautuu varhaiseen englantilaiseen kansanlauluun, joihin viittaavat myös osien otsikot: The Wraggle Taggle Gypsies, The Three Ravens, Begone, Dull Care ja Early One Morning.

 

Kaukaisia tuulia
1.10.2020 kello 19, Carelia-Sali

Kapellimestari Eero Lehtimäki
Solisti Ari Varpula, tuuba

Ohjelma
Andre Caplet: Suite persane
Jean Françaix: Petite valse européenne
Darius Milhaud: Kamarisinfonia 5
Gordon Jacob: Old Wine in New Bottles

Liput
Carelicum ja ovilipunmyynti 24,50 / 22,50 / 5 euroa
Ticketmaster.fi käsittelykuluineen 25,50 - 27,50

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.