Sisältöjulkaisija

angle-left Promootiokonsertti osana juhlatapahtumia

Promootiokonsertti osana juhlatapahtumia

Promootiokonsertti on osa Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen 6.–8.6.2019 vietettävän tohtoripromootion juhlatapahtumia.

Tämänkertaisessa promootiossa vihitään kaksitoista kunniatohtoria ja 89 nuorta tohtoria, jotka juhlallisessa seremoniassa saavat oikeuden käyttää akateemisen arvon merkkejä eli tohtorinhattua ja siinä olevaa embleemiä sekä diplomia. Kolmipäiväisiin promootiojuhlallisuuksiin kuuluu varsinaisen promootioaktin ja konsertin lisäksi muun muassa juhlakulkue, promootiojumalanpalvelus, promootiopäivällinen ja -tanssiaiset sekä lauantaipäivän huviretki.

– Promootiokonsertti on kumarrus ja kunnianosoitus sivistykselle ja ymmärrykselle. Siksi olen todella otettu saadessani johtaa tämän konsertin. Kaikki ovat tervetulleita juhlistamaan näitä arvoja musiikin merkeissä promovoitavien seurassa, ja olemme suunnitelleet väliajattoman ohjelman, joka sopii teemaan, kertoo Joensuun kaupunginorkesterin tuleva ylikapellimestari Eero Lehtimäki.

Stradivarius Joensuussa

Promootiokonsertissa kuullaan Beethovenia, Tšaikovskia, Schubertia ja Sibeliusta. Solistina konsertissa on viulisti Rebecca Roozeman. Hän on vuoden 2019 Joensuun Musiikkijuhlien nuori taiteilija. Roozemanilla on OP:n Taidesäätiön aito Stradivarius, ja samaisella soittimella hän on voittanut muun muassa Juhani Heinosen viulukilpailun ykköspalkinnon sekä Leonid Kogan -viulukilpailun.

– Beethovenin alkusoitto perustuu Prometheus-myyttiin – ja "Prometheushan" tarkoittaa "ennalta-ajattelevaa". Fantastinen nuori viuluvirtuoosi Rebecca Roozeman tulkitsee Tšaikovskin teoksen "Souvenir d'un lieu cher", joka sisältää myös meditointia. Schubertin viides sinfonia on kevyt ja elegantti, ja konsertin päätämme tunnelmallisesti Sibeliuksella, kuvailee Lehtimäki.

Yleisö on tervetullut seuraamaan perjantaina 7.6. klo 15.30 yliopistolta lähtevää juhlakulkuetta Koskikadun ja Kirkkokadun varrelle. Myös klo 16 Joensuun evankelis-luterilaisessa kirkossa alkavaan promootiojumalanpalvelukseen on vapaa pääsy. Konserttiin pääsee 15 eurolla, lippuja saa Carelicumista ja tunti ennen konserttia ovilipunmyynnistä.