Sisältöjulkaisija

angle-left Poikkeavia liikennejärjestelyitä Ilosaarirockin aikana

Poikkeavia liikennejärjestelyitä Ilosaarirockin aikana

Ilosaarirockia vietetään tulevana viikonloppuna 14.–16. heinäkuuta. Festivaali aiheuttaa poikkeavia liikennejärjestelyitä Laulurinteen ympäristöön. Linnunlahdentie suljetaan läpiajoliikenteeltä Laululavan edustalta festivaalin ajaksi. Festivaaliviikonloppuna liikenteeltä ovat suljettuja myös Länsikadun eteläpää Holiday Linnunlahden kohdalta ja Papinkatu Länsikadun ja Sepänkadun väliltä. Tiedepuiston Kisakadun parkkitaloon on poikkeava ajoreitti Länsikadun puolelta.

Linnunlahden uimaranta ja Ravirata vapautuvat kaupunkilaisten käyttöön jälleen 20. heinäkuuta ja Laulurinne 21. heinäkuuta.

Pysäköinnin järjestelyt

Festivaalin aikana myös kadunvarsipysäköinnissä on poikkeavia järjestelyitä. Festivaalialueen lähistöllä käytössä on vuoropysäköinti, jossa pysäköidä saa vain yhdelle kadun puolelle kerrallaan. Pysäköintiaikaa on myös rajoitettu. Ilosaarirock järjestää pyöräparkin Louhelan kentällä ja vuokrattaville sähköpotkulaudoille on oma pysäköintialue tapahtuma-alueen ulkopuolella Länsikadulla. Sähköpotkulautoja ei saa tuoda festivaalialueelle.

Joukkoliikenteen järjestelyt

JOJO-joukkoliikenteen bussit sekä Ilosaarirockin rautatieaseman ja festivaalialueen välillä liikennöivät rokkibussit lähtevät Vesikon edustalta. JOJO-busseja kulkee festivaalipäivien öisin non stop -kuljetuksina vilkkaimpiin suuntiin. Joukkoliikenteeseen on lisätty ylimääräisiä vuoroja myös normaaleille reiteille. Yliopistokadun pysäkit ovat poissa käytössä tapahtuman aikana. Länsikadulla on tapahtuman aikaan tilapäinen taksitolppa. Lisätietoa busseista JOJO:n verkkosivuillta.

Kaupunki kannustaa kiireettömyyteen

Ilosaarirockin viikonloppuna Joensuussa liikkuu poikkeuksellisen paljon ihmisiä. Joensuun kaupunki kannustaa sekä festivaaleille osallistuvia, että kaupunkilaisia varaamaan riittävästi aikaa liikkumiseen keskustan alueella. Jalankulkijoille paras reitti Ilosaarirockin portille kulkee Länsikadun ja Louhelan kentän kautta.

- Viikonlopusta saa eniten irti, kun lähtee liikkeelle ajoissa. Varsinkaan lauantaina ei kannata viivytellä turhia, mikäli haluaa ehtiä viisuvoittaja Käärijän esiintymiseen. Valistunut arvaus on, että aika moni muukin on keikalle saapumassa, joten ihmisiä on liikenteessä paljon samaan aikaan, toteaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Laaja joukko viranomaisia huolehtii turvallisuudesta

Perinteiseen tapaan Ilosaarirockin alueella päivystää festivaalin omien turvallisuushenkilökunnan lisäksi suuri joukko viranomaisia pitämässä huolta asiakkaiden turvallisuudesta. Tapahtuma-alueella on tarjolla muun muassa ensiapua ja henkistä tukea. Joensuun kaupunki järjestää myös ilmaisen ja päihteettömän koulumajoituksen Nepenmäen koululla 16–21-vuotiaille nuorille. Majoitukseen voi ilmoittautua Joen Jujun verkkosivuilla.  

Kuvauskoptereiden eli dronejen lennättäminen on kiellettyä Ilosaarirockin alueen yläpuolella turvallisuussyistä.

- Toivotamme Ilosaarirockiin osallistuville ja kaikille joensuulaisille mainiota kesän parasta viikonloppua, päättää Pyykkönen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.