Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan kunnat esittävät Visit Karelian matkailupalvelun siirtämistä Business Joensuulle

Pohjois-Karjalan kunnat esittävät Visit Karelian matkailupalvelun siirtämistä Business Joensuulle

Pohjois-Karjalan kunnat ja kaupungit esittävät Visit Karelian toiminnan jatkamiseksi uudenlaista sopimusmallia.

Sopimuksen mukaisesti kaikki Pohjois-Karjalan kunnat rahoittaisivat VisitKarelian matkailupalvelua seuraavan kolmen vuoden ajan yhteensä 400 000 euron panoksella vuodessa. Jatkossa Pohjois-Karjalan matkailun edistämisen palveluista ja markkinoinnista vastaisi Business Joensuu.  

– Matkailu nähdään maakunnan elinvoiman kannalta tärkeänä ja kunnat ovat käyneet neuvotteluja matkailun edistämisestä hyvässä hengessä. Kuntien ja Business Joensuun valmistelema sopimus takaa alueellisen matkailumarkkinoinnin ja matkailun edistämisen jatkuvuuden, toteaa Joensuun kaupungin kaupunginjohtaja Jere Penttilä.

Pohjois-Karjalan kunnat ja kaupungit päättävät tammi-helmikuiden aikana Business Joensuun kanssa laadittavasta palvelusopimuksesta. Kuntien ja Business Joensuun neuvottelemassa matkailumarkkinoinnin sopimuksessa Business Joensuu vastaisi Pohjois-Karjalan matkailustrategian laatimisesta sekä toteuttamisesta, kansainvälisestä ja valtakunnallisesta matkailumarkkinoinnista sekä valtakunnallisesta matkailuyhteistyöstä.

– Mikäli kunnat hyväksyvät esityksen palvelusopimuksesta, pääsemme neuvottelemaan ja sopimaan tarkemmin VisitKarelia Oy:n kanssa palveluiden siirrosta osaksi Business Joensuun toimintaa, kertoo Business Joensuun toimitusjohtaja Tomi Haring.

– Uudessa sopimusmallissa on kirkastettu alueellisen matkailupalvelun rooli sekä kuntien vastuulla olevat matkailun tehtävät. Lisäksi sopimuksessa sovitaan matkailun edistämisen ohjauksesta, jatkaa Haring.  

VisitKarelia Oy:n enemmistöomistajina ovat toimineet kaikki Pohjois-Karjalan kunnat ja kaupungit. Vuoden 2023 aikana omistajakunnat päättivät VisitKarelia Oy:n yhtiökokouksessa käynnistää omistajavaihdosprosessin. Päätöksistä johtuen VisitKarelia Oy:n toiminnan jatkamiselle on etsitty rahoitusmallia ja toiminnan järjestämisen tapaa. VisitKarelia Oy on vastannut alueen matkailun edistämisestä, kehittämisestä, markkinoinnista, myynninedistämisestä ja edunvalvonnasta.