Sisältöjulkaisija

angle-left Pitäjien asukasilloissa keskustellaan järjestöavustuksista tammi–helmikuussa

Pitäjien asukasilloissa keskustellaan järjestöavustuksista tammi–helmikuussa

Joensuun kaupunki järjestää kaikille avoimia asukasiltoja pitäjissään tammi–helmikuussa. Tällä kertaa illoissa keskustellaan kaupungin avustusuudistuksesta ja kuullaan pitäjien järjestöjen ajankohtaisia kuulumisia.

– Joensuun kaupungin avustuskäytänteitä on uudistettu. Pitäjistämme on tullut jonkin verran kysymyksiä siitä, miten nyt toimitaan, kun aikaisempina vuosina jaetut asukasyhdistysten toiminta-avustus ja maaseudun kehittämisavustus korvataan asukasosallisuuden avustuskokonaisuudella, kertoo Joensuun kaupungin aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa.

– Avustushaku alkaa maaliskuussa, joten nyt on hyvä hetki esittää kysymyksiä suoraan avustuksia käsitteleville asiantuntijoille, Koskeli-Ratamaa jatkaa.

Asukasosallisuuden avustukset on uusi avustuskokonaisuus, joka koostuu yleisavustuksesta sekä pienavustuksesta. Ne ovat tarkoitettu uuden ja kokeilevan toiminnan kehittämiseen maaseudulla. Avustusuudistuksen tavoitteena on, että järjestöt voisivat asioida yhden luukun periaatteella eikä avustuksia hakevien enää tarvitsisi kirjoittaa kaupungille montaa avustushakemusta.

– Asukasilloissa keskustellaan siitä, mitä uudistus tarkoittaa pitäjissä toimivien järjestöjen kannalta, ja ketkä voivat kaupungin avustuksia hakea. Hakemusten arvioinnissa kiinnitetään huomiota eri toimijoiden väliseen yhteistyöhön ja olisikin hienoa, jos asukasilloissa syntyisi keskustelua järjestöjen yhteisistä hankehakemuksista, Koskeli-Ratamaa toivoo.

Lisätietoja kaupungin jakamista avustuksista on osoitteessa www.joensuu.fi/avustukset.

Kussakin Joensuun pitäjässä asukasilta kaksi kertaa vuodessa

Asukasiltoja järjestetään jokaisessa pitäjässä kaksi kertaa vuodessa. Tarkoituksena on koota yhteen paikalliset asukkaat, järjestöt ja kaupungin viranhaltijat keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja vaihtamaan kuulumisia.

– Viime syksyn asukasilloissa kaupungin alustukset keskusteluttivat osallistujia niin paljon, että järjestöjen kuulumisille jäi harmillisen vähän aikaa. Nyt olemme tarkoituksella valinneet aiheeksi vain avustusuudistuksen, jotta vapaammalle keskustelulle jäisi enemmän aikaa, Koskeli-Ratamaa kertoo.

Kevään 2023 asukasillat:
to 19.1. klo 18–20 Kiihtelysvaara (Kiihtelyspirtti, Aprakkatie 2)
to 26.1. klo 18–20 Eno (Louhitalo, Heintie 16)
to 2.2. klo 18–20 Tuupovaara (Ullakon olohuone, Onnelankuja 5)
to 9.2. klo 18–20 Pyhäselkä (Lastaustien kokoustila, Lastaustie 2)

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.