Sisältöjulkaisija

angle-left PIN-koodit Joensuun seutukirjaston lainausautomaateille syyskuun alusta alkaen

PIN-koodit Joensuun seutukirjaston lainausautomaateille syyskuun alusta alkaen

Joensuun seutukirjaston eli Joensuun, Kontiolahden, Liperin, Outokummun ja Polvijärven kirjastojen lainausautomaatit kysyvät kirjastokortin lisäksi nelinumeroista PIN-koodia 1. syyskuuta alkaen. Syynä on tietoturvan parantaminen.

Tulevaisuudessa myös omatoimikirjastojen ovenavauslaitteet vaativat PIN-koodin. Osassa laitteista PIN-koodi on jo käytössä.

– PIN-koodit automaateilla ovat taas yksi askel kohti parempaa tietoturvaa, kirjastopalvelujohtaja Suvi Pirnes-Toivanen kertoo.

– Me täällä kirjastoissa haluamme olla takaamassa arjen tietoturvaa kaikille. Samalla tietoturvalliset toimintatavat tulevat tutuiksi esimerkiksi lapsille jo pienestä pitäen, Pirnes-Toivanen jatkaa.

Automaateilla ja ovenavauslaitteissa oleva PIN-koodi on sama kuin verkkokirjastossa. PIN-koodissa voi olla vain numeroita, ei muita merkkejä.

Miten saan PIN-koodin?

PIN-koodin voi päivittää verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa. Jos kirjastokorttiin ei ole vielä liitetty PIN-koodia lainkaan, sen saa mistä tahansa Vaara-kirjastosta. Koodin voi myös luoda verkkokirjaston kirjautumissivulla osoitteessa https://vaara.finna.fi linkistä ”PIN-koodi unohtunut / puuttuu”, jos asiakastietoihin on tallennettu sähköpostiosoite.

PIN-koodia valitessa kannattaa turvallisuussyistä välttää perättäisiä numeroita, saman numeron toistamista sekä ilmeisiä vuosilukuja ja päivämääriä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.