Sisältöjulkaisija

angle-left Perheille avataan matalan kynnyksen puhelinpalvelu

Perheille avataan matalan kynnyksen puhelinpalvelu

Joensuun varhaiskasvatus- ja koulutuspalveluissa käynnistyy matalan kynnyksen puhelinpalvelu perheille maanantaina 6. huhtikuuta.

Perheet voivat ottaa yhteyttä esimerkiksi huolitilanteessa tai vaikka kysyä neuvoa arjen kasvatustilanteeseen. Myös nuorisopalveluihin on avattu päivystyspuhelin, johon nuori voi soittaa. Nuori voi ottaa yhteyttä myös eri verkkopalveluissa.

Perheiden puheluita vastaanottavat varhaiskasvatuksen, koulutuspalveluiden ja nuorisopalveluiden asiantuntijat ja puhelut ovat luottamuksellisia. Asiantuntijat kuuntelevat perhettä ja nuorta ja auttavat huolen ratkaisemisessa.

Jos asia ei puhelimessa ratkea, huoli voidaan perheen tai nuoren luvalla välittää eteenpäin ja pyytää toista asiantuntijaa olemaan perheeseen tai nuoreen yhteydessä.

– Palvelun kautta halutaan tukea perheitä ja nuoria poikkeusoloissa. Arki on nyt erilaista kuin ennen ja siihen sisältyy monia kuormittavia tekijöitä, jotka osaltaan haastavat huoltajien jaksamista. On ymmärrettävää, että tilanne herättää huolia, joita halutaan jakaa asiantuntijan kanssa tai kysyä neuvoa. Toivomme perheiden ja nuorten ottavan yhteyttä päivystysnumeroihin mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Niin pieltä huolta ei olekaan, etteikö voisi soittaa, sanoo kehittämispäällikkö Päivi Turkia.

Mahdollisuuksien mukaan myös varhaiskasvatuksen, koulujen ja nuorisopalvelujen työntekijät voivat ottaa yhteyttä perheisiin ja nuoriin puhelimitse ja kysyä kuulumisia.

Varhaiskasvatuksen, koulujen ja nuorisopalveluiden asiakkaana olevia maahanmuuttajaperheitä tuetaan puhelinkontaktein. Myös maahanmuuttajapalvelut palvelevat maahanmuuttajaperheitä.

Matalan kynnyksen puhelinpalvelun päivystysnumerot:

 • Varhaiskasvatus:
  päivystysnumerot 050 408 3646, 050 478 4439, 050 570 7961 arkisin kello 8.30–16.30.
  Ellei numerosta vastata perheen soittaessa, asiantuntijat soittavat takaisin.
   
 • Perusopetus ja alle 18-vuotiaat lukiolaiset:
  päivystysnumerot 050 414 7304 ja 050 462 0385 arkisin kello 9–14.
   
 • Nuorisopalvelut:
  päivystysnumero 050 471 4421 arkisin kello 12–18 ja verkkopalvelut https://nuortenjoensuu.fi/korona.
   
 • Maahanmuuttajapalvelut:
  päivystysnumero 013 337 0333, päivystysajat osoitteessa www.joensuu.fi/maahanmuuttajapalvelut.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.