Sisältöjulkaisija

angle-left Penttilänmäkeen uudet treeniportaat

Penttilänmäkeen uudet treeniportaat

Joensuuhun saadaan uudet treeniportaat Penttilään. Portaat rakennetaan Penttilänmäkeen, Suursahankadun päähän entisen sahan alueelle.

Portaiden rakentaminen on aloitettu ja ne saadaan käyttöön lokakuun alkuun mennessä.

Penttilän portaat ovat kaksi metriä leveät ja niissä on 90 askelmaa. Portaat rakennetaan kestopuusta ja niihin tulee kaiteet molemmin puolin.

Portaiden korkeuteen vaikuttaa mäen pituus ja kaltevuus. Mäen sisään kapseloitujen sahan aikaisten maa-ainesten suojana olevat kerrokset vaativat portaiden rakenteilta erityisratkaisuja, kun portaita ei voida ankkuroida syvälle maahan.

Tällä hetkellä Penttilänmäkeen ja mäen vieressä olevaan ruusupuistoon pääsee erittäin hyvin kävellen ja pyörällä. Syksyn aikana myös autolla paikalle saapuvien tilanne paranee, kun Penttilänkadulta kiertoliittymästä erkaneva Suursahankatu kunnostetaan ja kadun päähän raivataan parkkipaikkoja ruusupuiston ja treeniportaiden käyttäjille.

Toistaiseksi Suursahankadulle ajo on kielletty ja pysäköidä voi Penttilänkadun lähistön merkityille pysäköintipaikoille.

Porrastyömaa on työmaa-aluetta, ja sinne meneminen on asiattomilta kielletty.

Joensuussa monet treeniportaat

Joensuun kaupunki on viime vuosina saanut useita toiveita ja aloitteita uusista treeniportaista kaupunkiin. Penttilänmäen portaat sisältyvät myös vuoden 2019 alussa hyväksyttyyn Joensuun kaupungin liikuntapaikkasuunnitelmaan.

– Penttilänmäen treeniportaat tuovat hyvän lisän Joensuussa jo ennestään sijaitsevien ulkoportaiden valikoimaan, vinkkaa liikuntasuunnittelija Anu Korhonen.

Muita hyviä treeniportaita Joensuussa ovat muun muassa

  • Lykynlammen pururadan varressa olevat portaat
  • Keskusurheilukentän katsomon portaat
  • Laululavan katsomon portaat
  • Hammaslahden Rauanvaarassa sijaitsevan vanhan hyppyrimäen portaat.

Penttilänmäen uusilla portailla järjestetään avajaistapahtuma torstaina lokakuun 10. päivä. Avajaistapahtumasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.