Sisältöjulkaisija

angle-left Penttilän päiväkodissa korona-altistumisia

Penttilän päiväkodissa korona-altistumisia

Joensuussa Penttilän päiväkodissa on todettu korona-altistumisia. Yksi lapsiryhmä ja muutama työntekijä asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Altistuminen on tapahtunut 2.–3. päivä elokuuta.

Päiväkoti on tiedottanut huoltajia tapauksesta omien kanaviensa kautta. Siun sote on yhteydessä karanteeniin asetettaviin lähipäivien aikana. Ennen virallista karanteenipäätöstä on kuitenkin tärkeää noudattaa päiväkodin antamia ohjeita.

Perjantaina kello 16 mennessä Pohjois-Karjalassa on todettu yhteensä 21 uutta koronavirustartuntaa, Siun sote tiedottaa. Tartuntojen runsas määrä on lisännyt ruuhkaa tartuntojen jäljitystyössä.

Jos saat tiedon karanteenista, vältä kontakteja muihin ihmisiin

Tieto altistumisesta ja karanteeniin asettamisesta voi tulla ensimmäisenä esimerkiksi työnantajalta tai lasten päiväkodin kautta. On tärkeää, että saatuja ohjeita noudatetaan, vaikka Siun sote ei olisi vielä ollut yhteydessä ja antanut virallista karanteenipäätöstä. Tärkeintä on välttää kontakteja muihin ihmisiin, mikäli on altistunut koronavirukselle.

Siun soten verkkosivuilta voit lukea ohjeita karanteeniin asetetulle: Karanteeniohjeet COVID-19-tartunnalle altistuneelle

Kaikissa tapauksissa koronavirukselle altistuneita henkilöitä ei ole tarpeen asettaa karanteeniin, vaan heidät ohjataan oireseurantaan. Tällöin kyseessä on niin sanottu pienen riskin altistuminen. Siun soten verkkosivuilta löytyy ohjeita oireseurantaan ohjatuille: Oireseurantaohje COVID-19-tartunnalle altistuneelle

Siun soten sivuilla lista altistumispaikoista

Siun sote ylläpitää verkkosivuillaan myös altistumispaikkojen listaa. Listalle päivitetään sellaiset paikat, joissa koronavirukselle mahdollisesti altistuneita ei ole voitu jäljittää henkilökohtaisesti. Koronaviruksen altistumispaikat Pohjois-Karjalassa

Jos olet ollut listalla olevassa paikassa ilmoitettuna aikana ja sinulle tulee seuraavan neljäntoista (14) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa osoitteessa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.