Sisältöjulkaisija

angle-left Pariisin taivaan alta -konsertissa Pensola & Beethoven

Pariisin taivaan alta -konsertissa Pensola & Beethoven

Joensuun kaupunginorkesterin Pariisin taivaan alta -konsertissa 22.4. klo 19 kuullaan ranskalaisen Louise Farrencin kolmas sinfonia sekä Ludwig van Beethovenin viulukonsertto, jonka tulkitsee orkesterin taiteellinen partneri, viulisti Minna Pensola. Orkesterin ylikapellimestari Eero Lehtimäen johtaman konsertin voi kuulla torstaina suorana maksuttomana verkkolähetyksenä sekä rajoitettu yleisö Carelia-salissa.

Pariisin taivaan alta ja vuosikymmenten unohduksen jälkeen saamme kaupunginorkesterin konserttiohjelmaan Louise Farrencin (1804–1875) kolmannen sinfonian. Farrenc oli pariisilainen vanhan taiteilijasuvun jälkeläinen, virtuoosinen pianisti ja toimi pitkään pianonsoiton opettajana Pariisin konservatoriossa. Hänen sävellystuotantonsa on lähinnä piano- ja kamarimusiikkia, mutta käsittää myös kolme sinfoniaa 1840-luvulta, joista viimeinen on nyt konsertissa kuultava g-mollisinfonia. Farrencin sinfoniat saivat aikanaan myönteisen vastaanoton, mutta jäivät painamatta ja unohtuivat hänen kuolemansa jälkeen.

Toisin kuin Louise Farrencin, Ludwig van Bethovenin (1770–1827) sinfoniat eivät unohtuneet säveltäjän kuoleman jälkeen. Samalla lailla ikonisen roolin on saanut Beethovenin ainokainen viulukonsertto D-duuri (1806). Innostavista esityksistään tunnettu Minna Pensola saa kiitollisen tehtävän tulkita Beethovenin suurimuotoisen ja monipuolisen, lyyrisen mutta myös leikkisän teoksen.

Konserttiviikolla tiistaina 20.4. klo 17.30 järjestetään yleisölle avoin Minna Pensolan ja Eero Lehtimäen Orkesteri omaksi -taiteilijatapaaminen Joensuun pääkirjastolla. Konsertti soitetaan torstaina 22.4. klo 19 rajoitetulle yleisömäärälle Carelia-salissa sekä lähetetään suorana nettilähetyksenä Joensuun kaupunginorkesterin youtube-kanavalla.

Pariisin taivaan alta -konsertti

Torstaina 22.4.2021 klo 19, Carelia-Sali
Liput: Ticketmaster.fi 25 / 23 / 5 € 
Suoraan verkkolähetykseen vapaa pääsy: https://youtu.be/OBcpoPKFnuI

Orkesteri omaksi -keskustelutilaisuus

Tiistaina 20.4. klo 17.30 Joensuun pääkirjasto, musiikkiosaston Vinttiklubi
Vieraina kapellimestari Eero Lehtimäki & viulisti Minna Pensola
Tilaisuuteen on vapaa pääsy
Verkkolähetys Vaara-kirjastojen facebook-sivulla