Sisältöjulkaisija

angle-left Paperisten liikunta- ja kulttuuriseteleiden käyttö kaupungin toimipisteissä loppuu

Paperisten liikunta- ja kulttuuriseteleiden käyttö kaupungin toimipisteissä loppuu

Joensuun kaupungin toimipisteet ottavat vastaan paperisia liikunta- ja kulttuuriseteleitä maksuvälineinä vielä vuoden 2020 loppuun asti. Sen jälkeen niillä ei voi maksaa maksuja tai ostaa lippuja, vaikka seteleissä olisi vielä voimassaoloaikaa jäljellä.

Paperiseteleitä ei voi myöskään vaihtaa sähköisiin etuihin.

Paperiseteleiden käyttö vähentynyt olennaisesti

Paperiseteleiden käyttö on viime vuosina vähentynyt olennaisesti, kun niiden rinnalle on tullut maksukortteihin tai matkapuhelinsovelluksiin perustuvia liikunta- ja kulttuuriseteleitä.

– Paperisetelien hallinnointi on palvelupisteille varsin työlästä ja ne ovat myös sähköisiä maksuvälineitä alttiimpia virheille. Manuaalisten prosessien ylläpitäminen ei ole perusteltua, kun nykyaikaisempia ja kustannustehokkaampia vaihtoehtoja on olemassa. Joensuun kaupunki pyrkii muutenkin lisäämään sähköisiä palveluita kaikessa asioinnissa, sanoo kaupungin talousjohtaja Satu Huikuri.

Seteleillä voi maksaa vuoden loppuun näissä kaupungin toimipisteissä

Paperiseteleitä otetaan tällä hetkellä vastaan

  • Carelicumissa
  • kaupungin uimahalleissa Rantakylässä ja Vesikossa
  • museoissa
  • kaupunginorkesterin lipunmyynnissä sekä
  • maaseutualueiden palvelupisteillä.

Niissä käyvät jatkossakin sähköiset kulttuuri- ja liikuntaedut, kuten matkapuhelinsovellukset tai maksukortit.

Seteleillä voi maksaa myös lippupalveluiden tuotteita

– Kulttuuri- ja liikuntaseteleillä maksetaan paljon muun muassa kansalaisopiston kursseja ja ostetaan lippuja kaupunginorkesterin ja kaupunginteatterin näytöksiin. Carelicumissa voi ostaa lippuja myös eri lippupalveluiden myymiin tapahtumiin ja esimerkiksi Ilosaarirockin lippuja on ostettu paperiseteleillä paljon. Asiakkaiden kannattaakin nyt huomioida, että paperiseteleiden vastaanoton loppuminen vaikuttaa muidenkin kuin kaupungin palveluiden ostoon, palveluneuvoja Anni Koskeli-Ratamaa muistuttaa.

– Nyt on oikea hetki kaivella pöytälaatikoista kaikki paperisetelit ja ostaa niillä lippuja johonkin ensi vuoden tilaisuuteen tai vaikkapa valtakunnallisen museokortin, vinkkaa Koskeli-Ratamaa.

Eniten kaupungin palvelupisteissä käytetty liikunta- ja kulttuurisetelipalvelu on Smartum. Myös liikunta- ja kulttuuriseteleitä työntekijöilleen jakavat työnantajat ovat siirtyneet sähköisiin palveluihin entistä enemmän.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.