Sisältöjulkaisija

angle-left Päiväkoti Hukanpesälle valtakunnallinen kunniamaininta – keskeistä positiivisuus ja lapsilähtöisyys

Päiväkoti Hukanpesälle valtakunnallinen kunniamaininta – keskeistä positiivisuus ja lapsilähtöisyys

Joensuun kaupungin päiväkoti Hukanpesä on saanut kunniamaininnan opettajien ammattijärjestö OAJ:n Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti 2020 -kilpailussa. Palkitut julkistettiin tänään.

Tunnustuksen saa yksikkö, jonka toiminta on esimerkillistä ja jossa viihtyvät sekä opettajat että oppilaat, opiskelijat tai päiväkodin lapset. Palkittavan koulun, oppilaitoksen tai päiväkodin valitsee OAJ:n hallituksen nimeämä palkintoraati.

– Huomionarvoista on, että tämä on ensimmäinen kerta yli 10 vuoteen, kun päiväkoti menestyy kilpailussa näin hyvin, iloitsee OAJ Joensuun puheenjohtaja Tanja Ratilainen.

Päiväkoti Hukanpesän toiminnan kärkinä ovat lapsilähtöisyys, positiivinen pedagogiikka, yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen huoltajia ja yhteistyötahoja unohtamatta. Kunniamaininnan perustelujen mukaan huomaa hyvä -menetelmää sovelletaan sekä henkilöstön kesken että lasten kanssa, mikä auttaa jaksamaan ja luo upean ilmapiirin. Lämmin vuorovaikutus on yksi keskeisistä ajatuksista päiväkodin toiminnassa.

Hukanpesän tiloissa on myös käytetty uusinta tekniikkaa, muun muassa puurakentamista ja aurinkopaneeleja, ja erityisesti huomioitu lasten erilaiset tarpeet ja turvallisuus.

– Tämä kunniamaininta ilahdutti meitä suuresti, varsinkin kun emme tienneet, että meidät edes oli ilmoitettu tähän kilpailuun. Tällainen valtakunnallinen huomio on meille hyvin merkityksellinen asia. Iso kiitos hienosti tehdystä työstä kuuluu ennen kaikkea Hukanpesän henkilöstölle. Juhlallisuudet järjestetään sitten elokuussa päiväkodilla, kertoo päiväkodin johtaja Pia Väänänen.

Katso video Hukanpesästä: https://youtu.be/MEchtzMfkCI

Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti 2020 -kilpailun voitti tänä vuonna varsinaissuomalainen Kosken lukio. Hukanpesän lisäksi kunniamaininnat saivat Pohjois-Savossa toimiva Savonia-ammattikorkeakoulu ja Martti Ahtisaaren koulu Kuopiosta. Huomionosoitus on myönnetty vuosittain 1991 lähtien.