Sisältöjulkaisija

angle-left Pääkirjaston musiikkiosaston lainattavien soittimien valikoima laajentunut

Pääkirjaston musiikkiosaston lainattavien soittimien valikoima laajentunut

Joensuun pääkirjaston musiikkiosaston, ja sitä kautta myös koko Vaara-kirjastojen lainattavien soittimien valikoima on laajentunut.

Uusimmat lisäykset kokoelmaan ovat kaksi helmikuussa lainattaviksi tullutta djembe-rumpua, sekä konserttiukulele. Konserttiukulele on yhtä kokoluokkaa suurempi kuin jo entuudestaan lainattavissa olevat sopraanoukulelet. Lisäksi lainattavissa on akustinen kitara ja kaksi viisikielistä kannelta.

Lainattavat soittimet ovat osa musiikkikirjaston uusia palvelumuotoja. Niihin lukeutuvat myös Joensuun pääkirjaston musiikkiosaston kaksi varattavaa, äänieristettyä huonetta. Huoneet soveltuvat hyvin soitto- ja lauluharjoitteluun. Pianohuoneen varusteluun kuuluvat sähköpiano, djembe-rumpu ja akustinen kitara. Karaokehuoneessa on käytettävissä Singa-karaokepalvelu, jossa on laulettavana yli 80 000 kappaletta. Huoneet voi varata musiikkiosaston neuvonnassa.

Soittimien ja tilojen lisäksi musiikkikirjaston kautta on saatavilla monenlaisia verkkopalveluita. Esimerkiksi Suomen suurin internet-pohjainen musiikkikoulu Rockway tarjoaa maksutonta musiikinopetusta jo yli puolessa Suomen kirjastoalueista. Rockwayn suurimmat oppiaineet ovat kitara, basso, rummut, kosketinsoittimet ja laulu. Lisäksi oppitunteja löytyy ukulelesta, äänittämisestä ja biisinteosta. Rockway on valittu vuoden parhaaksi e-oppimisratkaisuksi.

Musiikin verkkopalveluihin kuuluvat Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz ovat kirjastokortilla käytettäviä musiikin suoratoistopalveluita. Ne kunnostautuvat eritoten klassisessa ja jazzmusiikissa. Naxoksen palvelut ovat käytettävissä myös kotoa käsin.

Grove Music Online on musiikin tietosanakirja, joka tarjoaa asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita Bachista Beyonceen. Grove Music Online on luettavissa vain Joensuun seudun kirjastossa.

Musiikkikirjaston perinteisempää palvelutarjontaa ei ole uusien palvelumuotojen keskellä unohdettu. Äänitteitä, nuotteja, musiikkiaiheisia lehtiä ja kirjallisuutta on tarjolla entiseen tapaan. Lisäksi kirjasto kasvattaa suosiota keikkapaikkana, esimerkiksi Joensuun pääkirjaston Vinttiklubi tarjoaa estradin niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin artisteille. Musiikkiosaston tilaisuuksiin on aina vapaa pääsy.

Poken rytmipläjäys innosti kokeilemaan soittimia
Joensuun kaupungin orkesterin lyömäsoittaja Hannu Porkka veti musiikkiosastolla rytmisoitinten kokeilutuokion 7. helmikuuta. Katso video Poken rytmipläjäyksestä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.