Sisältöjulkaisija

angle-left Onko ketään kaninkolossa? Salaliitot avaavat kirjaston Ilmiöklubin kevään

Onko ketään kaninkolossa? Salaliitot avaavat kirjaston Ilmiöklubin kevään

Ilmiöklubi on uudenlainen keskusteluklubi, jossa pöläytellään nykypäivän ilmiöitä kahvipöytäkeskustelujen malliin aina kuun viimeisenä torstaina.

Joensuun pääkirjaston Taiteiden aukiolla alkaa torstaina 26.1. klo 17.30 uudenlainen tapahtumasarja, jossa kurkistellaan erilaisiin mediailmiöihin. Vierailija tutustuttaa ensin päivän aiheeseen, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentoida aihetta rennolla otteella.

Ensimmäisellä kerralla ihmetellään sitä, mikä saa meidät uskomaan liskoihmisiin, 5G:n vaarallisuuteen tai plandemiaan, eli suunniteltuun pandemiaan. Vieraaksi saapuu kirjailija, tutkija ja toimittaja Pasi Kivioja. Hän on tutkinut salaliittoteorioita Turun yliopiston FINSCI-hankkeessa.

Helmikuussa jutellaan siitä, onko lukeminen siirtynyt someen ja miksi sen vähintäänkin pitäisi. Vieraana on silloin kirjagrammaaja Paula Hirvonen (@paulan_kirjanurkka).  

Koko maaliskuun ajan pääkirjastolla on nähtävillä vastamainosnäyttely, ja Ilmiöklubilla vierailee Voima-lehden toimittaja, vastamainosmies Jari Tamminen. Hänen kanssaan keskustellaan siitä, miten mediakuvasto vaikuttaa käytökseemme ja valintoihimme ja siitä, huomaammeko sitä edes itse.

Huhtikuussa hypätään vielä toiseen todellisuuteen ja puhutaan pelisuunnittelusta, verkkopelaamisesta ja tarinallisuudesta. Aikuisten peleistä rupattelee kansamme pelisuunnittelija Teemu Jyrkinen Vaki Gamesilta.

Ilmiöklubin ohjelma

  • to 26.1. klo 17.30 Salaliittojen syövereissä. Kirjailija ja tutkija Pasi Kivioja
  • to 23.2. klo 17.30 Kirjagram! Lukeminen siirtyi someen. Kirjagrammaaja Paula Hirvonen
  • to 30.3. klo 17.30 Spektaakkelishow – miten meihin vaikutetaan? Voima-lehden toimittaja Jari Tamminen
  • to 27.4. klo 17.30 Miten pelit syntyvät? Pelisuunnittelija Teemu Jyrkinen