Sisältöjulkaisija

angle-left Onko Joensuussa turvallista? Vastaa kyselyyn 31.5. mennessä

Onko Joensuussa turvallista? Vastaa kyselyyn 31.5. mennessä

Joensuun kaupunki päivittää turvallisuussuunnitelmaansa ja siihen liittyvä asukkaiden kuuleminen on käynnistynyt.

Toiveena on saada mahdollisimman laaja kuva alueen ihmisten turvallisuuden tunteesta.

Asukkaille kysely heidän kokemastaan turvallisuudesta

Asukkaille on avattu kysely, johon joensuulaisten toivotaan vastaavan hyvin matalalla kynnyksellä.

Vastaa asukaskyselyyn täällä: turvallisuuskysely asukkaille

Kyselyyn voi vastata joko sähköisesti tai täyttää paperikyselyn maaseutualueiden palvelupisteillä, Carelicumissa tai maahanmuuttajapalveluissa: palvelupisteiden yhteystiedot.

Kyselyyn voi vastata myös englanniksi kaupungin englanninkielisellä verkkosivulla osoitteessa www.joensuu.fi/en/web/english tai valitsemalla asukaskyselyn alussa kieleksi englannin.

Järjestöille oma turvallisuuskysely

Asukkaiden lisäksi kaupunki kutsuu turvallisuussuunnittelutyöhön alueen järjestötoimijat. Niille on esitelty turvallisuussuunnitelmatyötä omassa tilaisuudessa aiemmin ja järjestöille on avattu oma sähköinen kysely.

Vastaa järjestökyselyyn täällä: turvallisuuskysely järjestöille

Oma kysely on myös alueen yrittäjille: turvallisuuskysely yrittäjille

Vastausaikaa kyselyihin on toukokuun loppuun asti.

Kaupungilla käynnissä olevia kyselyitä on koottu osoitteeseen www.joensuu.fi/kyselyt.

Jokainen kommentti arjen turvallisuudesta arvokas

Kyselyt koostanut vs. palomestari Niko Nesterinen sanoo, ettei vastaaminen vaadi asiantuntemusta turvallisuusasioista, vaan kyselyillä pyritään kartoittamaan kunkin omia tuntemuksia vallitsevasta turvallisuustilanteesta sekä kokemuksia arjen turvallisuudesta.

– Jokaisen kokemus turvallisuudesta on yksilöllinen, kuten ovat myös kunkin turvallisuustarpeet ja siksi toivomme paljon vastauksia kyselyihin. Tietenkin myös hyvät ideat, huomiot sekä palaute ovat aina tervetulleita!

Tavoitteena ylläpitää turvallisuutta ja mahdollistaa osallistuminen oman alueen turvallisuustyöhön

Turvallisuussuunnittelun tavoitteena on ennaltaehkäistä rikosten, häiriöiden ja onnettomuuksien määrää ja niistä aiheutuvia vahinkoja sekä ylläpitää turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta Joensuun alueella.

Toisena tavoitteena on kehittää paikallisten toimijoiden yhteistyötä. Laajan kuulemisen kautta mahdollistetaan kaupungin toimijoiden ja asukkaiden osallistuminen oman asuinalueensa turvallisuustyöhön.

Kaupungin turvallisuussuunnitelman päivittäminen on ajankohtaista, sillä tällä hetkellä voimassa oleva suunnitelma on hyväksytty määräajaksi vuosille 2015–2019. Uuden suunnitelman laatimisessa merkittävä asia on sisäministeriön vuoden alussa julkaisemat turvallisuussuunnittelun kansalliset linjaukset, joiden tavoitteena on edistää ja yhdenmukaistaa arjen turvallisuustyötä paikallistasolla.

Turvallisuussuunnitelman laatimisesta vastaa kaupunki, mutta käytännön työ tehdään tiiviissä yhteistyössä turvallisuussuunnitteluun perustetun ohjaus- ja seurantaryhmän kanssa. Ohjausryhmässä on edustettuna alueen keskeiset turvallisuustoimijat, oppilaitokset, Siun Sote, kaupungin eri hallintoalat, elinkeinoelämä sekä järjestötoimijat.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.