Sisältöjulkaisija

angle-left Nuoskanujakka tuo japanilaisen lumisotapelin Joensuuhun

Nuoskanujakka tuo japanilaisen lumisotapelin Joensuuhun

 

Mitä on yukigassen? Kyseessä on Japanista kotoisin oleva lumisotapeli, jossa kymmenen hengen joukkueina pyritään lumipalloilla osumalla ”polttamaan” vastustajan pelaajia pois pelistä ja lopulta ryöstämään heidän lippunsa.

Entä mikä on Nuoskanujakka? Se on yukigassen-turnaus Joensuun mestaruudesta Joensuun torilla lauantaina 1.2.2020. Turnaus on osa Joensuussa järjestettävää SM-viikkoa, jossa kisataan hieman marginaalisempien urheilulajien Suomen mestaruuksista.

Nuoskanujakkaan etsitään nyt kiivaasti joukkueita kisaamaan Joensuun mestaruuden tittelistä. Haku on kaikille avoin. Mukana on syytä olla aimo ripaus huvittelumieltä ja lennokkaimmat perustelut antaneista valitaan kahdeksan joukkuetta kisaamaan Joensuun yukigassen-mestaruudesta. Voittajajoukkue saa palkinnoksi kolmen päivän liput tulevan kesän Ilosaarirockiin. Ilmoittautuminen on auki 26.1.2020 asti ja osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautuminen löytyy täältä: https://webropol.com/s/nuoskanujakka1220

– Tartuimme heti tilaisuuteen järjestää jotakin näin erikoista ja ainutkertaista, kun yukigassen tuli vastaan SM-viikon valmistelun yhteydessä. Nyt kannattaa ilmoittautua mukaan hassutteluun, Nuoskanujakassa saa heittää lumipallolla luvan kanssa, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Myös yleisö pääsee maksutta seuraamaan Nuoskanujakkaa torille. Viihteellisestä musiikkiannista vastaavat dj:t Aito Raappana ja Vanilja Aasi. Torin näytölle striimataan ottelun aikana Kontiolahdella käynnissä olevat SM-viikon kisat hiihtosuunnistuksesta ja koiravaljakkourheilusta.

Yukigassenissa kaksi joukkuetta pelaa toisiaan vastaan 16 x 35 metrin kokoisella kentällä, joka Nuoskanujakassa tehdään Joensuun torille, torilavan edustalle. Kenttää ja lumipallojen tekoa varten lunta tuodaan lumenkasauspaikoilta. Lumipallot tehdään muotilla, jolloin ne ovat yhdenmukaiset ja valmiina ennen pelattavaa erää. Lumipalloja on pelaajilla käytössä rajattu määrä per erä. Joukkueessa on pelaajia yhteensä kymmenen ja joukkueiden täytyy olla sekajoukkueita, kokoonpanossa miehiä ja naisia. Pelaajien suojavarusteena on järjestäjän puolesta visiirilliset kypärät.

Nuoskanujakan järjestää Joensuun kaupunki yhdessä Suomen Yukigassen liitto ry:n ja SM-viikon kanssa.

Suomen Yukigassen liiton lajin esittelyvideo: https://youtu.be/T-TXinLHIFk

Nuoskanujakka on osa SM-viikon ohjelmaa. Kaikkia tapahtuman kisoja pääsee yleisö seuraamaan maksutta, tarkemmat tiedot löytyvät verkosta: https://www.sm-viikko.fi/

Yukigassen-turnaus Joensuun torilla 1.2.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.