Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorten pariin jalkaudutaan koulujen päättymisviikonloppuna Joensuussa

Nuorten pariin jalkaudutaan koulujen päättymisviikonloppuna Joensuussa

Joensuun kaupungin nuorisopalvelut ja Joensuun seurakunnan erityisnuorisotyön Saapas jalkautuvat koulujen päättymisviikonloppuna nuorten pariin.

Nuoriso-ohjaajat ovat perinteisesti kierrelleet nuorten suosimissa kokoontumispaikoissa kesälomien alkaessa tehostetusti. Jalkautumisen tehtävänä on kohdata nuoria ja tarvittaessa myös auttaa heitä, jos tarvetta ilmenee.

Yhteistyö kaupungin ja seurakunnan sekä poliisin Ankkuriryhmän kanssa on ollut toimivaa ja jalkautumiselle on saatu myös nuorten hyväksyntä.

Poikkeuksellinen lukuvuosi ja alkava loma tekevät tulevasta viikonlopusta erityisen. Nuorten tarve kokoontua yhteen pitämään hauskaa on tullut näkyväksi kuluneen vuoden aikana.

Poikkeusoloista ja rajoituksista huolimatta Joensuun kaupungin nuorisotiloilla oli kävijämäärissä mitattuna ennätyksellinen vuosi, joten tarve viettää aikaa yhdessä on ilmeinen.

– Nuorten elämään kuuluu hauskanpito kavereiden kanssa. Yhdessä tekeminen vapaa-ajalla tukee parhaimmillaan nuoren kasvua ja kehitystä kohti aikuisikää. Toki nuortenkin hauskanpitoon liittyy silloin tällöin myös ylilyöntejä, joita varten aikuisten läsnäolo myös nuorten vapaa-ajalla ja heidän keskuudessaan on ihan aiheellista, Joensuun kaupungin nuorisojohtaja Jouni Erola.

– Myös säällä on suuri vaikutus siihen, kuinka nuoret kesäloman alkua juhlistavat, jatkaa Erola.

Nuoret suhtautuvat pääsääntöisesti positiivisesti heidän kanssaan keskustelemaan tuleviin aikuisiin. Nuorisotyöntekijöillä ei ole tarkoitus estää nuoria pitämästä hauskaa. Usein nuorten juhlimisesta nostetaan esiin päihteiden käyttö ja häiriökäyttäytyminen, mutta pääosin nuoret osaavat viettää aikaa annettuja ohjeita noudattaen.

Vastuu alaikäisistä nuorista on viimekädessä huoltajilla.

– Toivoisimme, että kotona juteltaisiin nuoren kanssa päättäjäisviikonlopun suunnitelmista ja sovittaisiin niitä pelisääntöjä, joiden puitteissa kesäloma on hyvä aloittaa, sanoo Erola.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.