Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorisovaltuustovaalit tulevat taas – ehdokkaiden haku käynnistyy

Nuorisovaltuustovaalit tulevat taas – ehdokkaiden haku käynnistyy

Joensuun nuorisovaltuustovaalit järjestetään taas tänä syksynä. Ehdokasasettelu alkaa 5. syyskuuta ja päättyy 12. lokakuuta.

Tavoitteena on saada nuorisovaltuustovaaleihin paljon ehdokkaita Joensuun eri alueilta. Vaalit pidetään 15. ja 16. päivä marraskuuta.

– Nuvassa pääsee mukaan vaikuttamaan, järjestämään tapahtumia ja viettämään aikaa muiden nuorten kanssa. Rohkeasti vaan kaikki kiinnostuneet asettumaan ehdolle! Kuka tahansa 2004–2009 syntynyt joensuulaisnuori voi asettua ehdokkaaksi, kannustaa vaalityöntekijä Riina Kiiski Joensuun kaupungilta.

Äänioikeutetut saavat postitse ehdokashakemuksen ja lisätietoa vaaleista. Niitä voi pyytää myös kouluilta tai nuorisotaloilta ja ne saa myös nuorisovaltuuston verkkosivuilta. Syys–lokakuussa nykyiset nuorisovaltuutetut kiertävät Joensuun kouluilla esittelemässä nuorisovaltuuston toimintaa ja tulevia vaaleja.

Vaalit järjestetään yläkouluilla 15. marraskuuta ja toisen asteen oppilaitoksissa 16. marraskuuta. Ennakkoäänestys järjestetään edeltävällä viikolla 9. päivä marraskuuta kauppakeskus Isossa Myyssä kello 10–19. Silloin pääsevät äänestämään myös ne nuoret, jotka eivät opiskele.

Nuorisovaltuuston toimintaan voi tutustua verkkosivuilla www.joensuu.fi/nuorisovaltuusto sekä nuvan Facebookissa ja Instagramissa. Verkosta löytyy myös kuvia ja kertomuksia aiemmista kausista. Lisätietoa vaaleista on osoitteessa www.joensuu.fi/nuorisovaltuustovaalit.

Nuorisovaltuusto muodostuu vaaleilla valituista 20 jäsenestä sekä 20 varajäsenestä. Vaalikausi kestää kaksi vuotta, jonka aikana jäsenet kokoontuvat kerran kuussa. Valtuustolaiset muodostavat omia työryhmiään, joissa he järjestävät tapahtumia, tutustuvat uusiin kavereihin ja pääsevät vaikuttamaan nuorten asioihin kaupungissa. Nuorisovaltuusto toimii nuorten edustajana sekä yhteytenä kaupungin päättäjiin.

Nuorisovaltuustovaalien aikataulu:

5.9. ehdokasasettelu alkaa
12.10. ehdokasasettelu päättyy
13.10. ehdokaskuvaus nuorisokeskus Whisperillä kello 16–19
9.11. ennakkoäänestys Isossa Myyssä kello 10–19
15.11. äänestys yläkouluissa
16.11. äänestys ammattikouluissa ja lukioissa
16.11. äänestystulosten julkaisu

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.