Sisältöjulkaisija

angle-left Nuoret ja päättäjät kokoontuvat päättäjätapaamiseen

Nuoret ja päättäjät kokoontuvat päättäjätapaamiseen

Lasten oikeuksien viikon jälkimainingeissa järjestetään joensuulaisnuorten ja päättäjien vuotuinen tapaaminen tiistaina 28. marraskuuta.

Mukaan on kutsuttu kaksi–kolme edustajaa jokaisesta Joensuun yläkoulusta ja toisen asteen oppilaitoksesta esittämään laatimiaan kysymyksiä kaupungin ja hyvinvointialueen päättäjille.

– Kysymykset koskevat muun muassa nuorten hyvinvointia, kouluympäristöä sekä kestävää kehitystä, joista keskeisimmäksi nousee nuorten hyvinvointi, kertoo nuorisoasiamies Jutta Kukkonen.

Kaupungilta keskustelussa ovat mukana kaupunginjohtaja Jere Penttilä, kaupunginhallituksen puheenjohtjaa Jere Nuutinen, lautakuntien puheenjohtajia ja laaja edustus kaupungin eri yksiköistä. Siun sotelta on mukana myös mielenterveys- ja päihdepuolen asiantuntijoita.

– Nuorisovaltuuston ja kaupungin järjestämän päättäjätapaamisen ideana on mahdollistaa ajatustenvaihtoa nuorten ja aikuisten välillä. Päättäjätapaaminen tarjoaa nuorille hyvän vaikutusmahdollisuuden itselle tärkeissä asioissa, sanoo Kukkonen.