Sisältöjulkaisija

angle-left Nosferatu - kauhuelokuvaklassikko livemusiikilla

Nosferatu - kauhuelokuvaklassikko livemusiikilla

Nosferatu on kauhuelokuvataiteen klassikko, joka esitetään torstaina 31.10.2019 valkokankaalta Joensuun kaupunginorkesterin soittamalla livemusiikilla höystettynä. Elokuvakonsertin johtaa Jurjen Hempel. Musiikkina kuullaan Hans Erdmannin alkuperäinen sävellys A Symphony of Horror.

– Tämän kauden alku on ollut outo, koska ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen en matkusta Joensuuhun syyskuussa. Mutta nyt lokakuussa saan taas matkustaa ja pääsen toteuttamaan unelmani Nosferatun alkuperäisestä elokuvamusiikista, Joensuun kaupunginorkesterin edellinen taiteellinen johtaja Jurjen Hempel kertoo.

Nosferatu on ajaton kauhuelokuvaklassikko, vaikkakaan sitä ei voi erikoistehosteita vilisevänä nykypäivänä pitää enää kovin pelottavana. Nosferatu on kuvattu suurelta osin aidoissa lokaatioissa.

Nosferatun on ohjannut F. W. Murnau. Mykkäfilmi kertoo periaatteessa kreivi Draculasta, vaikka Murnau ei saanutkaan oikeuksia Bram Stokerin kirjoittamaan alkuperäistarinaan. Niinpä Murnaun elokuvan vampyyrihahmosta tuli Nosferatu, kreivi Draculasta Orlok ja tapahtumat sijoittuvat Lontoon sijasta Bremeniin. Muutoksista huolimatta Stokerin perikunta yritti oikeusteitse estää Nosferatun levittämisen ja filmikopioita tuhottiin, jopa niin laajasti, että yhtään aivan alkuperäistä kokonaista Nosferatu-filmiä ei säilynyt. Muutenkin Nosferatu aiheutti tekijöilleen harmaita hiuksia, sillä elokuvan heikon menestyksen vuoksi tuotantoyhtiö ajautui vararikkoon.

Nosferatusta on tehty myös vuonna 1979 uusintaversio Nosferatu – yön valtias.  Lisäksi vuonna 2000 on tehty elokuva Shadow of the Vampire, joka kertoo vuoden 1922 Nosferatun kuvauksista.

Konsertti

Nosferatu | to 31.10. klo 19 |  Carelia-sali
Jurjen Hempel, kapellimestari
Hans Erdmann: A Symphony of Horror
Liput 24/22/5 euroa
 

Konserttiin saa lippuja Carelicumista tai verkosta.