Sisältöjulkaisija

angle-left Noljakan lähiliikunta-alueelle suunnitteilla frisbeegolfrata ja ulkokuntoilualue

Noljakan lähiliikunta-alueelle suunnitteilla frisbeegolfrata ja ulkokuntoilualue

Noljakan lähiliikunta-alueesta on tehty puistosuunnitelmaluonnos osalle Kokkomäenpuistoa ja Noljakan urheilualuetta. Suunnittelualue ei ulotu Noljakan Natura-alueelle.

Suunnitelmaluonnos on nähtävillä 7.–22. huhtikuuta kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/katusuunnitelmat.

Urheilukentän takaosan lähelle on suunniteltu ulkokuntoilualue, joka korvaa nykyisen huonokuntoisen ulkokuntoilualueen kuntoradan vieressä. Kuntoilualueelle on suunniteltu yhdistelmäväline, jolla voi tehdä monipuolisen treenin ulkoilun lomassa.

Nykyisen hiihtomaan alueen ympäristöön on suunniteltu myös uusi yhdeksänväyläinen frisbeegolfrata, jonka tarkemmassa suunnittelussa tehdään yhteistyötä Joen liitokiekko ry:n kanssa. Frisbeegolfrata on käytössä pääosin lumettomaan aikaan eikä se estä alueen talvikäyttöä. Uusi rata liittyy kaupungin selvitystyöhön, jossa tarkasteltiin laajemmin kaupungin frisbeegolfratojen uusimis- ja siirtämistarpeita.

Lähiliikunta-alueelle on suunniteltu myös Erkinpellontien viereisen pysäköintialueen laajennus. Urheilukentän ja nykyisen skeittialueen viereistä pysäköintialuetta laajennetaan 20-paikkaiseksi ja kaksi pysäköintipaikkaa mitoitetaan esteettömiksi. Kentän äärelle on suunniteltu myös pyöräpysäköintiä. Kentän viereen on suunniteltu puistoväylä, jota pitkin kulku kuntoradalle, uudelle ulkokuntoilualueelle, hiihtomaan alueelle ja uudelle frisbeegolfradalle helpottuu.

Suunnitelmana on rakentaa lähiliikunta-alue vaiheittain kolmen vuoden aikana. Tänä vuonna on tarkoitus aloittaa pysäköintialueesta ja puistoväylästä. Rakentamiselle on haettu valtion luonnon virkistyskäyttöön tarkoitetun liikuntapaikkarakentamisen perustamishankkeiden investointiavustusta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.