Sisältöjulkaisija

angle-left Niinivaaran vanhan vesisäiliön tulevaisuus kiinnosti kaupunkilaisia – toiveissa kahvila tai ravintola

Niinivaaran vanhan vesisäiliön tulevaisuus kiinnosti kaupunkilaisia – toiveissa kahvila tai ravintola

Joensuun kaupunki selvitti kyselyllä asukkaiden näkemyksiä ja ideoita Niinivaaranpuistossa sijaitsevan vanhan vesisäiliön tulevaisuudesta. Vuonna 1927 rakennettu vesisäiliö ei ole ollut käytössä vuoden 2017 jälkeen. Sen uutta käyttöä ja suojelua tutkitaan nyt alueen kaavamuutoksen yhteydessä.

– Niinivaaranpuisto ja vanha vesisäiliö ovat Joensuulaisille tuttuja paikkoja, mutta nykyään niissä käydään harvemmin. Puistoa käytetään etenkin läpikulkupaikkana. Saimme kuitenkin kyselyyn hienon määrän vastauksia, yli 250. Kyselyn tulokset auttavat meitä hahmottamaan vesisäiliöön ja sitä ympäröivään puistoalueeseen liittyviä toiveita ja näkemyksiä, kertoo kaavoitusarkkitehti Natalia Musikka.

Vastaajat toivovat alueelle eniten näköalakahvilaa tai ravintolaa

Yli puolet kaikista kyselyyn vastanneista toivoisi alueelle kahvilaa tai ravintolaa. Eniten niitä toivovat yli 65-vuotiaat ja nuoret aikuiset. Toiveen esittivät tasaisesti niinivaaralaiset ja muut joensuulaiset. Toiseksi eniten vesitornille toivottiin yleistä saunaa. Näyttelytila jonkun muun toiminnan rinnalla keräsi myös jonkin verran ääniä.

Vastaajista 84 prosenttia oli joensuulaisia ja heistä 37 prosenttia niinivaaralaisia. Valtaosa vastaajista ei siis asu Niinivaaralla. Kysely kiinnosti eri ikäisiä ihmisiä, mutta etenkin 30–49-vuotiaat vastasivat ahkerasti. Niinivaaralla asuvista vastaajista suurin osa oli yli 65-vuotiaita.

Tutustu kyselyn tuloksiin tarkemmin

Vesitornin jatkosta tiedotetaan kaavaprosessin edetessä.