Sisältöjulkaisija

angle-left Nepenmäen koulun ja kirjaston koronarajoitukset jatkuvat

Nepenmäen koulun ja kirjaston koronarajoitukset jatkuvat

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä on päättänyt, että Nepenmäen koulussa ja samassa rakennuksessa toimivassa kirjastossa koronarajoitukset jatkuvat. Rajoitukset koskevat myös koulun oppilaiden aamu- ja iltapäivätoimintaa. Nepenmäen kirjasto palvelee asiakkaita normaalisti aukioloaikojensa puitteissa.

Nepenmäen koulun koronarajoitukset ovat voimassa perjantaihin 19. marraskuuta asti ja kirjaston rajoitukset sunnuntaihin 21. marraskuuta asti. Kohdennetut rajoitukset otettiin käyttöön, koska koulussa on todettu koronatartuntoja ja -altistuksia useassa opetusryhmässä.

Rajoitusten myötä Nepenmäen koululla ja kirjastossa on voimassa vahva maskisuositus. Koulu jakaa maskit koulun henkilökunnalle sekä oppilaille kuudennesta luokasta lähtien. Opetusryhmien sekoittumista vältetään ja pyritään pitämään turvaetäisyydet. Lisäksi koululle otetaan vierailijoita vastaan vain välttämättömissä tilanteissa ja heillekin on vahva maskisuositus.

Nepenmäen koulun ja kirjaston koronarajoitusten tilannetta arvioidaan uudelleen perjantaina 19. marraskuuta yhteistyössä Siun soten kanssa.

Kaupungin tiloissa ja palveluissa asioivia pyydetään huomioimaan yleiset koronaan liittyvät terveysturvallisuusohjeet. Tärkeää on, että muistetaan välttää lähikontakteja muihin ja tarvittaessa käytetään kasvomaskia, mikäli palveluissa on ruuhkaa. Lisäksi on tärkeää pestä käsiä, käyttää käsidesiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia.

Kaupungin palveluita käyttäville on koottu turvallisuusohjeet yhteistyössä Siun soten kanssa. Ohjeet ovat osoitteessa www.joensuu.fi/korona/turvallisuusohjeet.

Kaupungin yleiset terveysturvallisuusohjeet pähkinänkuoressa

1. Pidä etäisyyttä muihin ihmisiin.
- Pidä etäisyyttä muihin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Julkisia sisätiloja ovat esimerkiksi kauppakeskukset ja julkiset liikennevälineet.

2. Käytä maskia, kun liikut paikoissa, joissa on paljon muita ihmisiä.
- Kasvomaskia on hyvä käyttää tilanteissa, joissa tartuntariski saattaa olla suuri. Käytä maskia eteenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.
- Kasvomaskin käyttöä suositellaan erityisesti, jos ei ole saanut täyttä rokotussarjaa.

3. Jos saat oireita, pysy kotona ja mene tarvittaessa koronatestiin.

4. Pese kädet ja käytä käsidesiä.

5. Yski nenäliinaan tai hihaan.

6. Pidä koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.

7. Ota molemmat rokoteannokset
- Varaa rokotusaika Siun sotelta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.