Sisältöjulkaisija

angle-left Nepenmäen kirjaston omatoimiaika laajenee

Nepenmäen kirjaston omatoimiaika laajenee

Nepenmäen kirjaston sisäänkirjautuminen omatoimiajalla muuttuu joulukuun alusta alkaen. Jatkossa kirjastokortti tulee käyttää kahdessa eri lukijalaitteessa: rakennuksen ulko-ovella ja toisen kerran tuulikaapissa sisäovella. Sisällä oleva laite vaatii kirjastokortin lisäksi myös nelinumeroisen PIN-koodin. Koodi on sama kuin verkkokirjastossa ja lainausautomaateilla.

– Kahden laitteen käytäntö voi aluksi tuntua monimutkaiselta, mutta uusi järjestely mahdollistaa entistä laajemmat omatoimiaukioloajat myös Nepellä, kirjastonjohtaja Hanna Mielonen kertoo.

Joulukuun 1. päivästä alkaen omatoimiasiakkaat voivat käyttää Nepenmäen kirjastoa vuoden jokaisena päivänä kello 7–21. Toisen ovenavauslaitteen ansiosta myöskään rakennuksen muut tapahtumat iltaisin ja viikonloppuisin eivät jatkossa estä omatoimikirjaston aukioloa.

– Itse kirjastossa asioimiseen uusi järjestely vaikuttaa vain vähän. Sisäovet ovat kuitenkin kiinni omatoimiaikana, joten aula- ja WC-tiloihin mennessä asiakkaiden tulee muistaa ottaa kirjastokortti mukaan päästäkseen takaisin kirjaston puolelle, Hanna Mielonen muistuttaa. Ulos kirjastosta pääsee entiseen tapaan ilman tunnistautumista.

Omatoimikirjastoja voivat käyttää kaikki Vaara-kirjastojen asiakkaat, jotka ovat tehneet omatoimisopimuksen. Sopimuksen voi tehdä missä tahansa omatoimikirjastossa asiakaspalveluaikana.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.