Sisältöjulkaisija

angle-left Neljänsien koronarokotusten rokotusryhmää laajennetaan – aikoja tarjolla runsaasti kuluvalle viikolle

Neljänsien koronarokotusten rokotusryhmää laajennetaan – aikoja tarjolla runsaasti kuluvalle viikolle

Siun sote on päättänyt laajentaa 4. koronarokotusten rokotusryhmää. Rokotusajan voivat maanantaista 16.5. alkaen varata tänä vuonna 70 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat henkilöt, joilla on pitkäaikaissairauksia ja toimintakykyhaasteita.

Rokotusaikoja on varattavissa vielä runsaasti kuluvalle viikolle. Neljännen koronarokotuksen voi ottaa, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Rokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi tai puhelimitse numerosta 013 330 2131. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaisin kello 8–9. Muina aikoina numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön. Pyyntöihin vastataan viikon sisällä.

Siun sote käynnisti vuonna 1947 ja sitä aiemmin syntyneiden neljänsien koronarokotusten ajanvarauksen lauantaina 14.5. Ajanvaraus on edennyt verkkaisesti, minkä vuoksi rokotusryhmää voidaan nyt laajentaa. THL suosittelee neljättä koronarokotusta iäkkäille henkilöille, joiden terveydentila ja toimintakyky ovat heikentyneet.

Iäkkäille kotihoidon asiakkaille ja omaishoidettaville neljättä koronarokotetta tarjotaan palvelujen kautta. Iäkkäiden omaishoidettavien rokotusten yhteydessä myös tänä vuonna 75 vuotta täyttävillä omaishoitajilla on mahdollisuus ottaa neljäs koronarokote. Halutessaan ajan rokotukseen voi varata myös itse verkko- tai puhelinajanvarauksen kautta.