Sisältöjulkaisija

angle-left Muutoksia Joensuun palveluissa 18.3. alkaen

Muutoksia Joensuun palveluissa 18.3. alkaen

Valtioneuvoston maanantaisen päätöksen perusteella Joensuun kaupunki on tänään 17.3.2020 päättänyt seuraavista muutoksista kaupungin palveluissa. Muutokset ovat voimassa 13.4.2020 asti.

Kaupungin palvelut

Seuraavat palvelut ovat suljettuja ajalla 18.3.202013.4.2020:

 • Kaupunginorkesterin toiminta
 • Seutuopisto, kesälukukaudesta päätetään myöhemmin
 • Joensuun taidemuseo Onni ja Pohjois-Karjalan museo Hilma
 • Mukulakatu
 • Joensuun kirjastot, omatoimikirjastot ja kirjastoauto
 • Yleinen kulttuurityö ja lastenkulttuurityö
 • Kaikki nuorisotilat
 • Sinkkolan toiminta
 • Sisäliikuntapaikat
 • Urheiluakatemian toiminta
 • Yhteisötalo Satama ja kerhotalo Rupla

Lisäksi Joensuun kaupungin palveluista on päätetty seuraavaa:

 • Konservatorion opetus siirtyy etäopetukseen
 • Nuorisotoimen kesän leiri- ja retkitoiminnasta päätetään myöhemmin. Pyritään siihen, että nuorten leiri- ja retkitoiminta kesällä voidaan toteuttaa
 • Ulkoliikuntapaikat ovat käytössä normaalisti

Joensuun kaupungin asiakaspalvelupisteet ja neuvonta

Kaupungin palvelupisteet Carelicumissa (Koskikatu 5) sekä kaupungin maaseutualueiden palvelupisteet ovat auki asiakkaille. Carelicumissa varataan henkilöstöä myös puhelinneuvontatehtäviin. Kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelupiste (Muuntamontie 5) on avoinna asiakkaille. Asiakasmäärää voidaan joutua rajoittamaan kaikissa palvelupisteissä. Myös Joensuun palvelupisteiden yhteydessä olevien kokoustilojen käyttöä joudutaan toistaiseksi rajoittamaan. Asiakkaita pyydetään asioimaan ensisijaisesti sähköisesti tai puhelimitse. Joensuun Veden asiakaspalvelu on suljettu, mutta asiakaspalvelua hoidetaan puhelimitse ja sähköisesti.

Muita Joensuun kaupungin linjauksia

Joensuun kaupunki on toimittanut ohjeet varhaiskasvatuksen henkilöstölle ja varhaiskasvatuksen palveluita tarvitseville kaupunkilaisille. Niille perheille, jotka ilmoittavat ajalla 17.3.13.4.2020 lapsensa vähintään kahden viikon yhtäjaksoiselle poissaololle varhaiskasvatuksen palveluista, kaupunki tarjoaa kyseessä olevalta ajalta täyden maksuhyvityksen. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta keskeytetään ajalla 19.3.13.4.2020 ja tältä ajalta ei peritä asiakasmaksua. Muuten varhaiskasvatuksessa toimintaa tiivistetään ja ryhmiä yhdistetään.

Joensuun kaupunki järjestää Valtioneuvoston linjausten mukaisesti lähiopetusta rajoitetusti perusopetuksen esiopetus sekä 1–3 -luokkien sekä erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille koronavirusepidemian aikana 18.3.13.4.2020. Lähi- ja etäopetuksen järjestelyistä ja muista koulutyöhön liittyvistä linjauksista on tiedotettu sekä koulujen henkilökuntaa että huoltajia.

Aluehallintovirasto kielsi 17.3.202 päätöksellään yli kymmenen hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja kokoukset. Näin ollen Joensuun kaupunki peruuttaa kaikki kaupungin tiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet toukokuun loppuun saakka ja Joensuun kaupungin tilat eivät ole käytössä yleisötilaisuuksia varten. Myös Suomen Suven avaus on tämän vuoden osalta peruttu.

Kaupungin kesätyöpaikkahaku on käynnissä maaliskuun loppuun asti ja kampanja jatkuu toistaiseksi normaalisti.

Kaupunki joutuu rajoittamaan työharjoittelijoiden harjoittelujaksoja ja ei ota henkilöitä toistaiseksi kuntouttavaan työtoimintaan. Palkkatukityötä ja velvoitetyötä voidaan edelleen järjestää niissä työpaikoissa, joiden toiminta jatkuu tavanomaisesti poikkeusoloista huolimatta. Lisäksi Kaupunki peruuttaa henkilöstölle suunnatut koulutukset toukokuun loppuun saakka.

Kaupungin konsernipalvelut, kuten talous-, hallinto- ja henkilöstöpalvelut keskittyvät hoitamaan kriittisimmät palvelut. Koronavirusepidemian hoitoon liittyvistä toimista johtuen kaupunginhallituksen, kaupunginvaltuuston ja muiden toimielimien kokousten järjestämistapoihin ja ajankohtiin voi tulla muutoksia. 16.3.2020 pidetyssä kaupunginhallituksen kokouksessa on lisätty kaupunginjohtajan toimivaltuuksia.

Lisätietoja Joensuun kaupungin toimenpiteistä

Joensuun kaupungin yleiset linjaukset
kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, kari.karjalainen@joensuu.fi, puh. 0400 827 357
kansliapäällikkö Jari Horttanainen, jari.horttanainen@joensuu.fi, puh. 0400 379 932
henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen, sari.lempiainen@joensuu.fi, puh. 050 656 67

Hyvinvointitoimiala (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut)
hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen, riitta.huurinainen@joensuu.fi, puh. 040 015 2323

Varhaiskasvatus
palvelujohtaja Juhani Junnilainen, juhani.junnilainen@joensuu.fi, puh. 050 558 7525

Opetus
koulutusjohtaja Olli Kauppinen, olli.kauppinen@joensuu.fi, puh. 050 558 7514

Kaupunkiympäristön toimiala
kaupunkiympäristöjohtaja Anu Näätänen, anu.naatanen@joensuu.fi, 050 550 5490

Maahanmuuttajapalvelut
kehitysjohtaja Janna Puumalainen, janna.puumalainen@joensuu.fi, puh. 050 511 5028

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.