Sisältöjulkaisija

angle-left Moottorisahataiteilijat loihtivat Pielisjoen rannassa karjalanruusun 8. elokuuta

Moottorisahataiteilijat loihtivat Pielisjoen rannassa karjalanruusun 8. elokuuta

Joensuussa järjestetään moottorisahaveistotapahtuma tiistaina 8. elokuuta osana Kulttuurin unelmavuotta. Tapahtumassa veistetään moottorisahalla karjalanruusu, Pohjois-Karjalan maakuntakukka.

Veistotapahtuma on Rantapuistossa Elielinaukion luona ja veistoa pääsee seuraamaan koko päivän kello 10–18.30.

Veistämässä on kuusi moottorisahataiteilijaa ja maakuntajohtaja Markus Hirvonen. Hirvonen avaa tapahtuman ja aamupäivällä päästään näkemään myös hänen veistotaitojaan.

Muut veistäjät ovat Kari Kulmala Rääkkylästä, Juha Käkelä Ylöjärveltä, Markku Leppänen Kontiolahdelta, Taisto Pehkonen Lieksasta, Sanna Tuunainen Outokummusta ja Marika Kylmä Ilomantsista. Veistäjät työskentelevät kello 10.15–13.00 ja tauon jälkeen kello 14–18.

– Veistotapahtuma on osa meneillään olevaa Joensuun kulttuurin unelmavuotta. Tapahtuma toteuttaa unelmavuoden tavoitteita taiteen ja kulttuurin yllättävyydestä, kohtaamisesta arjessa, yhdessä toimimisesta ja mahdollisuudesta saavuttaa taide-elämys matalalla kynnyksellä, kertoo hankekoordinaattori Anna Maria Kupiainen.

Tapahtuman toteuttaa Maaseudun Sivistysliiton Joensuun kulttuuriyhdistys ry. Heillä on kokemusta 10 vuoden ajalta Ilomantsin karhunveistokisoista.

Joensuun kulttuurin unelmavuosi 2023 -hanke on toinen viiden Saimaan ympäristön keskuskaupungin unelmavuosi-sarjasta, joka toteutuu vuosina 2022–2025. Hanketta rahoittavat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Joensuun kaupunki. Hanketta hallinnoi Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut.

Kulttuurin unelmavuoden koko ohjelma on osoitteessa unelmavuosi.fi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.