Sisältöjulkaisija

angle-left Ministeriöiden kansliapäälliköt vierailevat Joensuussa

Ministeriöiden kansliapäälliköt vierailevat Joensuussa

Ministeriöiden kansliapäälliköt vierailevat itäisessä Suomessa 13. ja 14. toukokuuta. Joensuussa kansliapäälliköt vierailevat maanantaina 13.5. Matkan aikana kansliapäälliköt tapaavat laajasti alueiden edustajia, kuten maakuntien ja kaupunkien johtoa sekä elinkeinoelämän, korkeakoulujen ja Rajavartiolaitoksen edustajia. 

- Ministeriöiden vierailu on meille hieno tilaisuus esitellä Joensuun vahvuuksia, joihin panostamalla saadaan Itä-Suomelle uutta vauhtia. Haastavasta maailmanpoliittisesta tilanteesta huolimatta meillä on paljon mahdollisuuksia ja yrittäjillä kova motivaatio kääriä hihat, kommentoi vierailua Joensuun kaupunginjohtaja Jere Penttilä.   

Matkan tarkoituksena on päivittää tilannekuvaa itäisen Suomen tilanteesta sekä keskustella alueen mahdollisuuksista, haasteista ja raja-kysymyksistä. Kansliapäälliköillä on tapaamisia Lappeenrannassa, Joensuussa ja osalla Kuopiossa. Lisäksi he tapaavat menomatkalla Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson edustajiaalueiden näkymistä etenkin tutkimuksen, osaamisen ja yritysten näkökulmasta. 

Matka liittyy hallituksen itäisen Suomen ohjelmatyöhön, jolla edistetään alueiden mahdollisuuksien täysimääräistä hyödyntämistä erityisesti taloudellisen kasvun, alueellisen elinvoiman, investointien vauhdittamisen, osaamisen kehittämisen ja työvoiman saatavuuden näkökulmista. ​

Itäisen Suomen ohjelmalla on merkitystä myös itse aluetta laajempana, strategisena EU-tasoisena kysymyksenä. Itäisen Suomen elinvoimaisuuden vahvistaminen on keskeinen tekijä EU:n Venäjän vastaiseen ulkorajaan liittyvissä kysymyksissä. Ohjelmassa korostuu etenkin elinkeinoelämän, kaupunkien, alueiden, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten sekä valtion vuorovaikutteinen yhteistyö.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.