Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunki palkitsee menestyneitä joensuulaisia urheilijoita

Kaupunki palkitsee menestyneitä joensuulaisia urheilijoita

Joensuun kaupunki muistaa menestyneitä joensuulaisia urheilijoita. Kaupunginhallituksen (18.12.2017 § 534) päätöksen mukaan palkitsemisessa huomioidaan kansainvälisissä arvokilpailuissa menestyminen yleisessä sarjassa. Myös valmentajien palkitseminen voi tulla kyseeseen.

Tarkemmin palkitsemisen perusteet sekä palkitsemisen suuruus on kuvattu menestyneiden joensuulaisten urheilijoiden palkitsemista koskevissa, em. päätöksen liitteistä löytyvissä yleisissä säännöissä (ks. alla).

Palkitseminen perustuu hakemukseen, jonka voi tehdä joko urheilija/valmentaja itse tai tätä edustava toimija.

Hakuohjeet

 • Palkitsemista koskevat päätökset tehdään vuosittain siten, että kulloinkin tarkasteltavana on ajanjakso lokakuun alusta seuraavan vuoden syyskuun loppuun.
 • hakemus tulee tehdä 30.9. mennessä osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/8A779B0AB891E56E
 • yhteenveto hakemuksista toimitetaan hyvinvointilautakunnan sivistys- ja vapaa-aikajaostolle
 • jaosto päättää palkitsemisesta lokakuun kokouksessa

 Yleiset säännöt

 1. Palkitsemisessa huomioidaan kansainvälisissä arvokilpailuissa menestyminen yleisessä sarjassa.
 2. Palkittavan urheilulajin on oltava mukana Olympiakomitean jäsenjärjestön säännöllisessä kansallisessa kilpailutoiminnassa ja järjestöllä on oltava voimassa oleva anti-doping sopimus.
 3. Palkittavan urheilijan on oltava kilpailuhetkellä kirjoilla Joensuussa.
 4. Jos sama urheilija saavuttaa samassa kilpailutapahtumassa useita mitaleita, huomioidaan niistä paras sijoitus.
 5. Palkittaessa voidaan huomioida myös sellaisia urheilijoita, jotka palkitsemishetkellä eivät asu Joensuussa eivätkä edusta joensuulaista urheiluseuraa. Tällaisia voivat olla esim. sellaiset urheilijat, jotka tekevät Joensuuta tunnetuksi suorituksillaan kansainvälisen huippu-urheilun parissa, mutta eivät esimerkiksi ulkomailla asumisen johdosta ole kirjoilla Joensuussa tai edusta joensuulaista seuraa. Myös valmentajien palkitseminen voi tulla kyseeseen.
 6. Lisäksi hyvinvointilautakunnan sivistys- ja vapaa-aikajaoston määrärahojen puitteissa voidaan huomioida urheilijoita urheilumenestyksestä myös muissa kilpailutapahtumissa.
 7. Esitykset perusteluineen palkittavista tehdään hyvinvointilautakunnan sivistys- ja vapaa-aikajaostolle 30.9. mennessä.
 8. Palkitsemisesta päättää hyvinvointilautakunnan sivistys- ja vapaa-aikajaosto. Palkitseminen rahoitetaan kaupunginhallituksen määrärahoista pois lukien kohdan 6 palkitseminen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.