Sisältöjulkaisija

angle-left Mehtimäelle kokoontuu 20 000 kävijää Herättäjäjuhlille 1.–3. heinäkuuta

Mehtimäelle kokoontuu 20 000 kävijää Herättäjäjuhlille 1.–3. heinäkuuta

Joensuussa järjestetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Herättäjäjuhlat. Kaikille avoimen tapahtuman odotetaan kokoavan yhteensä noin 20 000 osanottajaa eri puolilta Suomea. Juhlien keskuspaikka on Mehtimäen urheilupuisto, siellä etenkin pesäpallostadion ja Areena.

Juhlien viimeistelyt alkavat Mehtimäellä juhannuksen jälkeen. Juhlakentälle tulee 3 500 istuinpaikkaa, ja stadionin katsomo mukaan lukien pesäpallostadionille mahtuu noin 7 500 henkeä.

Herättäjäjuhlien ohjelmaan sisältyy varsinaisen perinteisen pääohjelman lisäksi myös ajankohtaisia ihmisiä askarruttavia aiheita.

Avauspäivänä perjantaina paneudutaan Itä-Suomen yliopiston Carelia-salissa ilmastonmuutoksen etenemiseen eritoten maa- ja metsätalouden näkökulmasta. Kohtaamisfoorumissa Urheilutalolla lauantaina 2. heinäkuuta puolestaan pohditaan sitä, mitä jälkiä korona-ajan eristyneisyys on meihin jättänyt. Tukensa Ukrainalle voi antaa varaamalla ajan lohtuhierontaan, joka järjestetään yhdessä Itä-Suomen liikuntaopiston kanssa.

Herättäjäjuhlat alkavat perjantaina 1. heinäkuuta, mutta jo torstai-iltana Mehtimäellä pidetään talkooseurat.

Juhlille tuleville autoilijoille on opasteet sisääntuloväylien varrella. Liikenne ohjataan juhlien pysäköintipaikoille välttäen keskustan katuja. Maksulliset parkkipaikat sijaitsevat juhlakentän läheisyydessä. Karavaanarit ja telttailijat ohjataan Joensuun raviradalle. Paikallisille pyörillä liikkuville on juhla-alueella muutamia rajoituksia, muun muassa stadionin ja Areenan välisellä kevyen liikenteen väylällä on pyöräily kielletty.

Katso tarkemmat tiedot ohjelmasta ja järjestelyistä: www.herattajajuhlat.fi

Herättäjäjuhlien järjestelyistä vastaavat Herättäjä-Yhdistys ja Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä yhteistyökumppaninaan Joensuun kaupunki.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.