Sisältöjulkaisija

angle-left Mehtimäellä tehdään paalutustöitä

Mehtimäellä tehdään paalutustöitä

Mehtimäellä sijaitsevan kilpajäähallin peruskorjaus- ja laajennustyö on käynnissä. Työmaalla on tällä hetkellä meneillään purkutyöt, sekä raudoitusosien valmistus.

Maanantaina 11. syyskuuta alkavalla viikolla työmaalla aloitetaan paalutustyöt. Paalutuksesta aiheutuu melua. Melua aiheuttavat työt suoritetaan arkisin kello 7–19 välillä.

Peruskorjaus mahdollistaa laajemman käytön

Kilpajäähalli on alun perin rakennettu 1980-luvun alussa. Kilpahallin yhteyteen on tehty vuosina 2002 ja 2019 harjoitushallit. Tarveselvitysten ja hankesuunnittelun perusteella kilpajäähalliosan todettiin olevan teknisesti ja toiminallisesti vanhentunut. Muun muassa jääradan jäähdytyslaitteiden vikojen vuoksi riski jääurheilukäytön odottamattomalle katkeamiselle oli suuri. Joensuun kaupunginvaltuusto hyväksyi jäähallin peruskorjaus- ja laajennustyön hankesuunnitelman kokouksessaan 13.12.2021.

Jäähallia käytetään pääasiassa jääkiekkoon ja taitoluisteluun. Peruskorjauksen myötä tehtävien parannusten myötä hallia on mahdollista hyödyntää laajemmin eri tapahtumiin. Tapahtumia ajatellen peruskorjauksessa huomioidaan muun muassa lisääntyvä sähkön tarve. Hallin käyttäjiltä saadun palautteen perusteella on huomioitu toimintaan liittyvät tilatarpeet. Laajennuksen myötä hallin palvelut ovat paremmin saavutettavissa ja hallin pohjoispäädyn palvelualueelle saadaan enemmän tilaa ja näkyvyyttä. Peruskorjattu ja laajennettu halli palvelee paremmin urheilijoita, hallin palveluntarjoajia ja tapahtumanjärjestäjiä.

Jäähallin rakennustyöt toteutetaan vuosien 2023 ja 2024 aikana. Kohde on kokonaisuudessaan valmis syksyllä 2024. Kohteen pääurakoitsija on YIT Suomi Oy.