Sisältöjulkaisija

angle-left Maaseutualueiden kuntosalit ja uimahallien saunat avataan rajoitetusti

Maaseutualueiden kuntosalit ja uimahallien saunat avataan rajoitetusti

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä on 23. huhtikuuta pidetyssä kokouksessaan päättänyt, että Joensuun maaseutualueen kuntosalit voidaan avata rajoitetuille käyttäjämäärille. Yhdellä kuntosalilla voi olla yhtä aikaa kuusi henkilöä. Kuntosalien käyttäjiä pyydetään noudattamaan voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita ja toimimaan kuntosaleissa vastuullisesti.

– Liikuntapalveluilla ei ole mahdollisuutta valvoa jokaista salia ja jokaista käyttäjää. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että käyttäjät itse huolehtivat kävijämäärien seuraamisesta sekä laitteiden puhdistamisesta. Odotetaan ulkona omaa vuoroa, mikäli salilla on jo useita käyttäjiä treenaamassa, ja puhdistetaan laitteet huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen, ohjeistaa Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen.

– Liikuntapalvelut huolehtivat kyllä tiloihin riittävät ohjeet ja puhdistusaineet sekä välineet, jatkaa Heinonen.

Maaseutualueiden kuntosalit avataan käyttäjille maanantaina 26. huhtikuuta. Kyseinen päätös koskee seuraavia kuntosaleja: Uimaharjun urheilukeskuksen kuntosali, Enon urheiluhallin kuntosali, Kiihtelysvaaran liikuntahallin kuntosali, Niittylahden koulun kuntosali, Pyhäselän koulun kuntosali, Reijolan urheiluhallin kuntosali, Reijolan yhteisötalon kuntosali, Paavontien punttisali ja Tuupovaaran liikuntahallin kuntosali.

Kuntosalien kausi- ja kuukausikorttien voimassaoloaikaa jatketaan kuntosalien kiinnioloa vastaavalla ajalla. Maaseutualueiden palvelupisteiden henkilökunta antaa lisätietoja.

Joensuun kaupunki avaa myös uimahallien saunat asiakkaiden käyttöön maanantaina 26. huhtikuuta. Uimahallien nykyiset kävijämäärärajoitukset pysyvät voimassa toistaiseksi. Tällä hetkellä Rantakylän uimahallissa otetaan vastaan 20 asiakasta naisten ja 20 miesten pukuhuoneisiin ja virkistysuimala Vesikossa 40 naisten ja 40 miesten pukuhuoneisiin. Sen sijaan uimahallien kuntosalit pysyvät vielä toistaiseksi kiinni.

– Koronatilanteen helpottuessa avaamme palveluita asteittain. Täytyy muistaa, että maakunnan koronatilanne on viime viikkojen ja kuukausien aikana ollut juuri pahin Joensuun alueella ja tästä syystä haluamme noudattaa erityistä varovaisuutta palveluiden avaamisessa, taustoittaa Joensuun kaupungin hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen.

Ulkoliikuntapaikkojen käyttörajoituksia poistetaan

Valmiusjohtoryhmä päätti kokouksessaan avata myös ulkoliikuntapaikkojen käyttämiseen liittyviä rajoituksia. Ulkona tapahtuva kaikenikäisten ulkoliikuntaharrastustoiminta on sallittua ilman yleisöä.

– Jokainen meistä iästään riippumatta voi vapaa-ajallaan harrastaa ulkoliikuntaa ja osallistua ulkona harrastustoimintaan. Jokaisen on syytä kuitenkin jatkossakin noudattaa voimassa olevia ja tuttuja terveysturvallisuusohjeita, jotta saamme pidettyä läheisemme terveenä, toteaa hyvinvointijohtaja Huurinainen.

Maanantaista 26. huhtikuuta alkaen kaikilla yhdistyksillä, seuroilla ja harrasteryhmillä on mahdollisuus varata ulkoliikuntapaikkojen vuoroja normaalien liikuntapalveluiden käytäntöjen mukaisesti. Varattujen vuorojen ulkopuolella ulkoliikuntapaikat ovat kaikkien vapaassa käytössä. Vapaat vuorot ovat nähtävissä sähköisessä varauskalenterissa osoitteessa www.tilavajoensuu.fi.

Jatkossa alempien sarjatasojen harjoitusotteluita ja kilpailutoimintaa voidaan järjestää maakunnan alueella toimivien seurojen kesken. Otteluita ja tapahtumia järjestettäessä tulee huomioida kulloinkin voimassa olevat viranomaisohjeet. Otteluihin voidaan ottaa yleisöä voimassa olevan Aluehallintaviraston määräyksen mukaisesti (22.5.2021 saakka max. 20 hlöä). Vastuu terveysturvallisuudesta ja mahdollisista erityisjärjestelyistä on tapahtuman järjestäjällä.

– Kaupunkilaiset ja seurat ovat noudattaneet hyvin ohjeita ja tästä iso kiitos. Jatketaan samaan malliin, jotta palvelut saadaan pidettyä auki myös jatkossa, päättää Huurinainen.

Voimassa olevat kaupungin tiloja ja palveluita koskevat rajoitukset on koottu osoitteeseen www.joensuu.fi/korona.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.