Sisältöjulkaisija

angle-left Maaseudun markkinointiin yli sata ideaa

Maaseudun markkinointiin yli sata ideaa

Työtä jatketaan kaikille avoimissa työpajoissa

Joensuun kaupungin maaseutualueiden markkinointiin liittyviin kyselyihin jätettiin yli sata ideaa. Kyselyissä selvitettiin joensuulaisilta, että mitä asioita maaseutualueilta pitäisi nostaa esille, missä välineissä ja kenelle niistä pitäisi kertoa.

– Maaseutualueilla on selkeästi monenlaisia helmiä ja timantteja, joista ei vielä muualla tiedetä. Kyselyissä esille nousseista paikoista, ihmisistä ja tarinoista jalostetaan nyt suunnitelma maaseutualueiden markkinointiin, Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen kertoo.

Ideoiden lisäksi kaupunki kartoitti kyselyllä maaseutualueella toimivilta järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä miten he ovat omassa toiminnassaan markkinoineet maaseutua ja millaisia mahdollisuuksia heillä olisi markkinointiin jatkossa. Tavoitteena kaupungilla on tehdä alueiden markkinointia yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa.

– Kaikkein parhaiten ääni saadaan kuuluviin, kun markkinointia tehdään suuremmalla joukolla. Mielikuva koostuu monista pienistä asioista ja teoista, sitä ei tehdä pelkästään kaupungintalolla nappia painamalla, Pyykkönen sanoo.

Kyselyissä esille nousseista ideoista tehdään suunnitelmaluonnos, jota työstetään vielä yhdessä maaseutualueilla järjestettävissä työpajoissa. Kaikille avoimia työpajoja järjestetään:

  • Enossa (Enon palvelupisteen entinen valtuustosali, Kunnantie 2) 17.8. klo 18
  • Pyhäselässä (Pyhäselän palvelupisteen kokoustila, Lastaustie 2) 18.8. klo 18
  • Kiihtelysvaarassa (Kiihtelysvaaran Suojapirtti, Aprakkatie 2) 20.8. klo 18
  • Tuupovaarassa (Tuupovaaran Ullakko, Onnelankuja 5) 24.8. klo 18.

Työpajojen yhteydessä on myös maksuton markkinointikoulutus, jossa käydään läpi nykyaikaisen markkinoinnin periaatteita ja annetaan vinkkejä toimivien markkinointisisältöjen tekemiseen.

Työpajoihin osallistuminen on kaikille avointa ja maksutonta. Työpajoihin voi ilmoittautua verkossa osoitteessa joensuu.fi/maaseutumarkkinointi.

Kaupunki työstä maaseutualueiden markkinointisuunnitelmaa yhdessä viestintätoimisto Rookie Communications Oy:n kanssa. Suunnitelma valmistuu syyskuussa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.